Πότε βγαίνει ο «λευκός καπνός» στον Κωτσόβολο

·      Τέλος Οκτωβρίου, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν χρειαστούν εντατικές διαπραγματεύσεις θα έχει αναδειχθεί ο νέος ιδιοκτήτης της Κωτσόβολος.

·      Πηγές που γνωρίζουν ξεκαθαρίζουν πως η διαδικασία πώλησης είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τους επενδυτές να ετοιμάζονται για την τελική προσφοράς τους.

·      Στην παρούσα φάση, όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη, ενημερώνονται από τη διοίκηση της εταιρείας και συλλέγουν την απαραίτητη πληροφόρηση.

·      Θυμίζουμε πως τραπεζικοί κύκλοι υπολογίζουν ότι το τίμημα για την Νο1 αλυσίδα ηλεκτρονικών στη χώρα θα κινηθεί στα επίπεδα των 210 εκατ. ευρώ.

·      Υπό την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι κινηθούν ορθολογικά και με νηφαλιότητα. ·      Και δεν πάνε να… τινάξουν την μπάνκα στον αέρα!

——————-

Παράταση στην πώληση των πρώην στούντιο του MEGA

·        Παράταση μιας εβδομάδας, και συγκεκριμένα για τις 2 Οκτωβρίου όπως μαθαίνουμε πήρε ο διαγωνισμός πώλησης των πρώην στούντιο του MEGA στην Μεσογείων.

·        Οι υποψήφιοι αγοραστές ζήτησαν επιπλέον ημέρες, προκειμένου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

·        Και αυτό γιατί το due diligence, όπως λένε πηγές που γνωρίζουν, απαίτησε περισσότερο χρόνο απ’ ότι αρχικά είχαν υπολογίσει.

·        Θυμίζουμε πως η αρχική ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του ακινήτου έληγε χθες 25 Σεπτεμβρίου.

·       Το ακίνητο επιφάνειας 5.500 τ.μ. έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία της Bain Capital, και έχει μετατραπεί σε γραφεία.

·        Είναι δε μισθωμένο σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία με ισχυρή παρουσία στην χώρα (ΔΕΠΑ Υποδομών).

·        Για αυτό και το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλει ο υποψήφιος αγοραστής εκτιμάται πως θα υπερβεί τα 20 εκατ. ευρώ.

——————-

Ο πόλεμος του Franchise του 1 δισ. ευρώ

·      Οι τιμές αποτελούν με διαφορά το νούμερο ένα πεδίο αντιπαράθεσης των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

·      Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχει ατονήσει ο ανταγωνισμός στα υπόλοιπα πεδία, όπως αυτό της επέκτασης του δικτύου.

·      Τουναντίον, όπως δείχνει και η απόφαση της ΑΒ Βασιλόπουλος να ανοίξει κατάστημα στο… Άγιο Όρος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

·      Ακόμη και στα λεγόμενα καταστήματα της… γειτονιάς (μικρή λιανική) τα «τσεκούρια του πολέμου» έχουν βγει για τα καλά.

·      Πρόκειται για μια αγορά που τζιράρει πάνω από 1 δισ. ευρώ και κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει…

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Il Postino