
Διαψεύδει εκπρόσωπος της Cascade Assemet Management Company δημοσίευμα του ιταλικού Τύπου ότι ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε τη Villa San Giorgio στο Portofino, της Βόρειας Ιταλίας.
Ο συντάκτης του άρθρου της Il Secolo XIX, έγραψε τις προηγούμενες μέρες ότι ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft αγόρασε τη διάσημη Villa San Giorgio στην περιοχή της Λιγουρίας της Ιταλίας έναντι 60 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Γκέιτς απέκτησε το ιστορικό ακίνητο μέσω της εταιρείας ακινήτων του, Four Seasons, και σχεδίαζε να μετατρέψει το κτίσμα σε πολυτελές θέρετρο.
«Ο Μπιλ Γκέιτς δεν αγόρασε τη Βίλα Σαν Τζόρτζιο, με θέα στη θάλασσα στο Πορτοφίνο, με το παρατσούκλι “Κάστρο”», είπε στην ANSA εκπρόσωπος της Cascade Asset Management Company, που διαχειρίζεται την περιουσία του Γκέιτς.
Πάντως, ακόμη και αν ισχύει το δημοσίευμα, δεν θα ήταν η πρώτη φορά που ο Γκέιτς θα πρόσθετε ένα ιταλικό ακίνητο στο εντυπωσιακό χαρτοφυλάκιο ακινήτων του.
Το 2021, η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων του αγόρασε το πλειοψηφικό ποσοστό της αλυσίδας Four Seasons Hotel από τον Σαουδάραβα Πρίγκιπα al-Waleed bin Talal έναντι 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Στη συνέχεια, στο Four Seasons ανατέθηκε η σύμβαση για ένα νέο θέρετρο στη Ρώμη, που βρίσκεται σε ένα παλάτι του 17ου αιώνα ακριβώς δίπλα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και τα Ισπανικά Σκαλιά, το οποίο θα γίνει το πρώτο ξενοδοχείο έξι αστέρων της πόλης.
Διάσημοι επισκέπτες
Η βίλα, που μοιάζει με φρούριο, χρησιμοποιήθηκε ως αμυντικό οχυρό κατά τη διάρκεια των ρωμαϊκών χρόνων λόγω της υπερυψωμένης θέσης της. Αργότερα εγκαταλείφθηκε, μέχρι να περάσει στα χέρια βρετανού διπλωμάτη μερικές δεκαετίες αργότερα, για να μετατραπεί στην πολυτελή βίλα που βλέπουμε σήμερα.
Γνωστό και ως Κάστρο Πορτοφίνο, η συνολική έκταση ανέρχεται σε 12.917 τετραγωνικά πόδια και διαθέτει ακόμη και ανελκυστήρα που οδηγεί κατευθείαν στην παραλία.
Το Πορτοφίνο, το οποίο βρίσκεται σκαρφαλωμένο στη βορειοδυτική ακτή της Ιταλίας, αποτελεί δημοφιλές καταφύγιο για θαλάσσια σπορ και το επισκέπτονται επιχειρηματίες και διασημότητες.
Οι σχεδιαστές μόδας Dolce και Gabbana έχουν περίφημες βίλες εκεί, ενώ ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Τζεφ Μπέζος και η Τζένιφερ Λόπεζ είναι μερικοί από τους διάσημους επισκέπτες της περιοχής. Επίσης, στο Πορτοφίνο έκαναν τον γάμο τους η Κόρτνεϊ Καρντάσιαν και ο Τράβις Μπέικερ, στη Villa Olivetta.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια