Σημαντικά έχουν περιοριστεί τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με την αγορά να προσπαθεί να βρει τις στηρίξεις της σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλών συναλλαγών και πολύ υψηλής διεθνούς αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,15% στις 1.175,53 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,4 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,23% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.873,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,54% στις 931,96 μονάδες.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Χαμηλού τζίρου η άνοδος

Χαμηλά οι συναλλαγές

Από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης οι συναλλαγές ήταν πολύ χαμηλές, προκαλώντας αρκετά ερωτηματικά και τη διάρκεια του +1,56% που καταγράφηκε λίγο πριν τις 11:00. Οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν, με την αγορά να χάνει σταδιακά τα κέρδη της, καθώς οι αγοραστικές παρεμβάσεις έγιναν πιο επιλεκτικές, με το διεθνές κλίμα μάλιστα να μην βοηθά καθόλου.

Τεχνικά η αγορά δεν έχει δώσει κάποιο σήμα αλλαγής της βραχυπρόθεσμης πορείας της, αφού αυτό προϋποθέτει να διαπεράσει ανοδικά τις 1.210 μονάδες, ή να χάσει τον ΚΜΟ των 200 ημερών, στις 1.162 μονάδες. Αντ’ αυτού η αγορά οδεύει να κλείσει την πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση εντός τους εύρους των 1.170 – 1.206 μονάδων, παλινδρομώντας προς «τέρψιν» των βραχυπρόθεσμων.

Οι εγχώριοι αναλυτές πάντως δεν είναι απαισιόδοξοι, δεδομένου ότι η αγορά έχει κάνει μόλις δύο ανοδικές στις 12 τελευταίες εβδομάδες, έχοντας χάσει στο χαμηλό της κίνησης περίπου 19%. Η διόρθωση κρίνεται αρκετή για μια ανοδική αγορά, όπως η τρέχουσα, ακόμη και αν έχει βάλει σε δεύτερες σκέψεις αρκετά χαρτοφυλάκια, καθώς τόσο σε μάκρο επίπεδο, όσο και σε επίπεδο των επιδόσεων των εισηγμένων, δεν προκύπτει κάποιος σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Aegean έχει περιορίζει στο +1,97%, με την Alpha Bank και τον Μυτιληναίο να συντηρούνται στο +1,35% και +1,25% αντίστοιχα. Ήπια ανοδικά κινούνται οι ΔΕΗ, Cenergy, Motor Oil, Πειραιώς, Σαράντης, ΟΠΑΠ, Quest και Εθνική.

Από την άλλη, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και Λάμδα βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, καταγράφοντας απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Coca Cola, Jumbo, Eurobank και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών