Σε μείωση των ναύλων της προχωρά η Ryanair καθώς η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους συνεχίζει να βρίσκεται σε κόντρα με τις ιστοσελίδες κρατήσεων και εκτιμά πως αυτο θα οδηγήσει σε κενές θέσεις στα αεροπλάνα της.

Η ανακοίνωση της εταιρίας ήρθε αφοτου έγινε γνωστο ότι πολλά κορυφαία διαδικτυακά πρακτορεία εισιτηρίων σταμάτησαν “ξαφνικά” να πωλούν τις πτήσεις του ιρλανδικου αερομεταφορέα.

Αερομεταφορές: Οι πιο χρονικά συνεπείς αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια στον κόσμο το 2023

Βεβαια, υπάρχει ενα βεβαρημένο παρελθόν αναμεσα στη Ryanair και τα διαδικτυακά πρακτορεία, τα οποία η αεροπορική εταιρεία έχει χαρακτηρίσει «πειρατές» και έχει κατηγορήσει ότι χρεώνουν υπερβολικά τους πελάτες, λαμβάνοντας προμήθεια για τις πτήσεις και τις προσθήκες στις κρατήσεις, όπως οι αποσκευές ή οι κρατήσεις θέσεων.

Στην ενημέρωση της Τετάρτης, η Ryanair ανέφερε ότι στις αρχές Δεκεμβρίου «οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερους» ιστότοπους ταξιδιωτικών πρακτόρων, συμπεριλαμβανομένων των Booking.com, Kayak και Kiwi, είχαν ξαφνικά αφαιρέσει τις πτήσεις της. Και οι τρεις εταιρείες δεν έκαναν κανένα σχόλιο, αναφέρουν οι FT.

Η Ryanair δήλωσε ότι αναμένει ότι οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε μικρό αριθμό επιπλέον κενών θέσεων στις πτήσεις της τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο και πρόσθεσε ότι μείωσε τους ναύλους για να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να επιβιβαστούν στα αεροπλάνα της.

Ψυχραιμη η στάση της εταιρίας

Η ίδια η αεροπορική εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν αναμένει «ουσιαστικό» αντίκτυπο στις προβλέψεις της για τον αριθμό των επιβατών ή τα κέρδη της κατά το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει τον Μάρτιο.

Οι μετοχές υποχώρησαν σχεδόν 4% στις πρώτες απογευματινές συναλλαγές της Τετάρτης, ξεπερνώντας ελαφρώς τις απώλειες των ανταγωνιστικών ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών.
Aναλυτές δήλωσαν ότι η ανακοίνωση αντιπροσωπεύει “βραχυπρόθεσμες αναταράξεις” για την αεροπορική εταιρεία, αλλά ότι δεν βλέπουν πλήγμα στα κέρδη.

Η Ryanair δήλωσε ότι η απόφαση των ταξιδιωτικών πρακτόρων να σταματήσουν να πωλούν πτήσεις ήταν ευπρόσδεκτη και ότι οι πωλήσεις τους «αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό κλάσμα των κρατήσεων της Ryanair».

Η Ryanair έχει εδώ και καιρό αντιδικία με τους διαδικτυακούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι την εμποδίζουν να συναλλάσσεται απευθείας με τους πελάτες της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή