
Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στην Αθήνα και στην Τράπεζα της Ελλάδος του Προέδρου του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης (SRB) Dominique Laboureix και της Προέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) Claudia Buch, η οποία ανέλαβε τα νέα της καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες.
Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με την Claudia Buch, τον Dominique Laboureix και τους συνεργάτες μας. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές μας σε ένα κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εξαιρετικής συνεργασίας».
ΤτΕ: Ζοφερό το μέλλον αν δεν δράσουμε άμεσα – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα μελέτης
Η Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Claudia Buch ευχαρίστησε τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και τους επόπτες της για τη δέσμευση και την πολύ παραγωγική και αξιόπιστη συνεργασία τους από την έναρξη της Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ πριν από 10 χρόνια.
«Η καλή ευρωπαϊκή συνεργασία στην τραπεζική ένωση και η ισχυρή εποπτεία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο που σημείωσε ο ελληνικός τραπεζικός τομέας», δήλωσε η κ. Buch.
Ο Πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης Dominique Laboureix ανέφερε: «Η επίσκεψη αυτή αποτελεί παράδειγμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών και των εθνικών αρχών – πρόκειται για συνεργασία ζωτικής σημασίας για την προστασία της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει καλύψει μεγάλη απόσταση από την εποχή της χρηματοοικονομικής κρίσης. Και αυτή είναι μια πολύ καλή είδηση, ακόμη και αν πρέπει πάντα να επαγρυπνούμε.»
Συναντήσεις με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών
Οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών θεσμών είχαν συνάντηση με τον Διοικητή Γιάννη Στουρνάρα και στελέχη της Διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος. Συναντήθηκαν επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, τα οποία ευχαρίστησαν για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξαν μαζί τους απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Τράπεζα της Ελλάδος οι επικεφαλής των δύο ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών συναντήθηκαν με εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Είχαν επίσης επαφές με την ελληνική κυβέρνηση.
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η σημερινή κατάσταση και οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, καθώς και θέματα εποπτικού ενδιαφέροντος και συνεργασίας των δύο ευρωπαϊκών θεσμών με την Τράπεζα της Ελλάδος.


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος