Προς την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα οδεύει σήμερα η Wall Street, με το ορόσημο των 5.000 μονάδων για τον S&P 500 να παραμένει στο επίκεντρο, καθώς επιλεγμένα εταιρικά αποτελέσματα συντηρούν το θετικό κλίμα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει πτώση 0,07% στις 38.698 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,11% στις 5.003 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,27% στις 15.836 μονάδες.

Η αγορά εργασίας «φουσκώνει» τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων

Με το νέο λογοπαίγνιο S&P… 5000, η Wall Street προσπαθεί να ξεπεράσει τη νευρικότητα των επιπέδων, βρίσκοντας σημαντικές στηρίξεις στα ικανοποιητικά μέχρι τώρα κέρδη από τις εισηγμένες, τη χαλάρωση του πληθωρισμού και την ανθεκτική οικονομία. Ο S&P έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 5% από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, ενώ χρειάστηκε σχεδόν τρία χρόνια από το προηγούμενο ορόσημο των 4.000 μονάδων, το οποίο ξεπέρασε την 1η Απριλίου του 2021.

«Επιφανειακά, δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ 5.000 και 4.999, αλλά αυτοί οι μεγάλοι στρογγυλοί αριθμοί έχουν ψυχολογική σημασία για τους επενδυτές», δήλωσε ο Ryan Detrick, επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην Carson Group. «Όπως έχουμε δει σε όλη την ιστορία, όσοι είναι πρόθυμοι να κρατήσουν τις δύσκολες στιγμές συνήθως ανταμείβονται στο τέλος και αυτή η φορά δεν ήταν διαφορετική».

Οι αμερικανικοί δείκτες οδεύουν επίσης προς την πέμπτη ανοδική τους εβδομάδα, με τον Dow Jones να κερδίζει 0,2%, τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,8% και τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 1%.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Pinterest σημειώνει πτώση 9%, αφού η εταιρεία κοινής χρήσης εικόνων εξέδωσε ασθενέστερη από το αναμενόμενο πρόβλεψη και έχασε τις εκτιμήσεις εσόδων. Απώλειες 2% και για την PepsiCo και 8% για την Take-Two Interactive, αφού απογοήτευσαν με τα αποτελέσματα τους.

Συνολικά 319 εταιρείες στον S&P 500 έχουν αναφέρει τριμηνιαία κέρδη μέχρι στιγμής και το 80,6% από αυτές ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με την LSEG. Αυτό είναι υψηλότερο από το 67% σε ένα τυπικό τρίμηνο από το 1994.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street