Ρεκόρ σημείωσε σήμερα ο Stoxx 600, ο οποίος στις πρώτες συμφωνίες κατέγραψε άνοδο 0,6%, με τους περισσότερους κλάδους να βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση στο πράσινο.

Οι μετοχές των αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 1,7%, ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά υποχώρησαν 1,2%.

Οι δείκτες

Αυτή την ώρα στο πράσινο βρίσκονται οι περισσότεροι δείκτες. Το μγεαλύτερο άλμα μκαταγράφει ο DAX, κατά 1,05% στις 1.797,24 μονάδες. Ο CAC καταγράφει άνοδο κατά 0,65%, εμώ ο FTSE 100 οριακπά αμετάβλητος στο +0,01%

Οι Nestle, Zurich Insurance, Iberdrola, Telefonica, Lloyds Banking Group, Rolls-Royce, WPP, Anglo American και Hargreaves Lansdown ανακοίνωσαν το πρωί οικονομικά αποτελέσματα.

Η μετοχή της Rolls-Royce εκτινάχθηκαν περισσότερο από 8% στις πρώτες συναλλαγές στο Λονδίνο, αφού ο βρετανικός όμιλος αεροδιαστημικής υπερδιπλασίασε τα ετήσια κέρδη του το 2023 και προέβλεψε περαιτέρω δυναμική ανάπτυξη φέτος.

Η μετοχή του κολοσσού του κλάδου των τροφίμων μετοχές του γίγαντα των τροφίμων Nestle υποχώρησαν 3,7% αφού η εταιρεία ανέφερε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για ολόκληρο το έτος, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις επιβάρυναν την καταναλωτική ζήτηση.

Η μεταποίηση της ευρωζώνης συρρικνώθηκε τον Φεβρουάριο, αλλά ο τομέας των υπηρεσιών επέστρεψε σε ανάπτυξη, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία την Πέμπτη.

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Nikkei της Ιαπωνίας έφτασε σε υψηλό ρεκόρ, με τους επενδυτές να απορρίπτουν τα αρνητικά δεδομένα επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη χώρα.

Μάκρο

Σε υψηλό οκτώ μηνών έφτασε η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην ευρωζώνη, με τις υπηρεσίες και τη σταθεροποίηση των αριθμών στο μεγαλύτερο μέρος της περιοχής να αντισταθμίζουν την ολοένα και πιο άσχημη κατάσταση στη γερμανική μεταποίηση.

Στη Γερμανία ο PMI βρέθηκε σε χαμηλό πενταμήνου στις 48,2 μονάδες που υποδηλώνουν συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας, η οικονομία της χώας βρίσκεται στα πρόθυρα της ύφεσης, υπάρχουν ωστόσο και λόγοι αισιοδοξίας, όπως η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

Ο σύνθετος δείκτης επιχειρηματικού κλίματος στη Βρετανία διαμορφρώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ετών. Σύμφωνα με τον PMI που καταρτίζει η S&P Global, ο δείκτης αυξήθηκε στιςε 53,3 μονάδες τον Ιανουάριο έναντι 52,9 μονάδων τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές