Ανοδικά άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Πέμπτη ενόψει της ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων ευρωπαϊκών εταιρειών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,9% υψηλότερα, με τη συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων να τίθενται σε διαπραγμάτευση στο πράσινο. Οι μετοχές των αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 1,9%, ενώ τα τρόφιμα και τα ποτά υποχώρησαν 0,8%.

O DAX κινείται ανοδικά κατά 1,41%, ο CAC επίσης κατά 1,08% ενώ 0,41% κερδίζει αυτή τη ώρα ο FTSE.

Οι μετοχές του κολοσσού στον κλάδο των τροφίμων Nestle υποχώρησαν 3,7% αφού η εταιρεία ανέφερε χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις ολόκληρου του έτους, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις επιβάρυνε τη ζήτηση των καταναλωτών.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία του δείκτη υπηρεσιών και των υπευθύνων αγορών της μεταποίησης από την ευρωζώνη αναμένονται σήμερα και θα χρησιμεύσουν ως δείκτης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Τα κέρδη προέρχονται από Zurich Insurance, Iberdrola, Telefonica, Lloyds Banking Group, Rolls-Royce, WPP, Anglo American και Hargreaves Lansdown.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο Nikkei της Ιαπωνίας έφτασε σε υψηλό ρεκόρ την Πέμπτη, με τους επενδυτές να απορρίπτουν τα θλιβερά δεδομένα επιχειρηματικής δραστηριότητας από τη χώρα, ενώ άλλες αγορές Ασίας-Ειρηνικού κινήθηκαν στο πράσινο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 σημείωσαν άνοδο στη νυχτερινή διαπραγμάτευση της Τετάρτης, ενισχυμένα από την άνοδο των μετοχών της Nvidia.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές