Με μικτά πρόσημα και έντονη μεταβλητότητα έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, τηρώντας επί της ουσίας στάση αναμονής για τα στοιχεία του πληθωρισμού που θα ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,4%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να χάνει 2,1%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,26% στις 7.686 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,06% στις 17.430 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,48% στις 7.928 μονάδες.

Αναζητά τις στηρίξεις της η Wall Street

Σε επίπεδο τίτλων, oι μετοχές της υπηρεσίας παράδοσης γευμάτων Hellofresh έκλεισαν κατά 10% χαμηλότερα, αφού η UBS μείωσε την τιμή στόχο της στη μετοχή. Οι αναλυτές της τράπεζας τόνισαν τους κινδύνους για την καθοδήγηση του 2024 εν όψει των αποτελεσμάτων του προηγούμενου έτους που θα ανακοινωθούν τον επόμενο μήνα.

Από την άλλη, οι μετοχές της Zealand Pharma της Δανίας σημείωσαν άνοδο 38%, αφού η εταιρεία δημοσίευσε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα από μια δοκιμή θεραπείας ηπατικής νόσου που έχει διαφημιστεί ως πιθανός ανταγωνιστής στην ακμάζουσα αγορά φαρμάκων για απώλεια βάρους.

Οι αναλυτές επιβεβαίωσαν την πιθανή αποτελεσματικότητα του φαρμάκου στην έρευνα για την παχυσαρκία μετά τα τελευταία αποτελέσματα δοκιμών, τα οποία έδειξαν την ασφάλεια της δόσης που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή τη δοκιμή.

Σε γενικές γραμμές όμως οι αγορές τήρησαν σήμερα στάση αναμονής, καθώς η Ευρωζώνη πρόκειται να δημοσιεύσει τα στοιχεία που θα παρακολουθούνται στενά για τον πληθωρισμό την Παρασκευή, την τελευταία ανακοίνωση πριν από την επικείμενη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις 7 Μαρτίου.

Οι αναλυτές αναμένουν τον δείκτη να διαμορφωθεί στο 2,5% για τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας από 2,8% τον Ιανουάριο, και πιο κοντά στο στόχο του 2% της ΕΚΤ.

Οι ανακοινώσεις για τον πληθωρισμό από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία θα ανακοινωθούν επίσης την Πέμπτη, πριν από την κύρια ανακοίνωση για την Ευρωζώνη.

Με οριακά κέρδη και χαμηλό τζίρο έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Μικρές διακυμάνσεις, με πολύ χαμηλό τζίρο, ήταν η εικόνα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο διατήρησε τα επίπεδα επιτρέποντας τις εσωτερικές διορθώσεις και αναμένοντας τις κρίσιμες τραπεζικές εξελίξεις προς το τέλος της εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,09% στις 1.414,51 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.411,40 μονάδων (-0,13%) και 1.416,43 μονάδων (+0,22%). Ο τζίρος ανήλθε στα 69,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 16,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 702 χιλ. τεμάχια αξίας 3,6 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,01% στις 3.432,29 μονάδες, ενώ στο +0,09% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.399,42 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,61% στις 1.224,96 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές