Θετικά, για πρώτη φορά, αυτήν την εβδομάδα, κινείται σήμερα η Wall Street, με τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες να είναι όπως τις ανέμενε η αγορά, δίχως να υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,23% στις 39.038 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,48% στις 5.094 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 0,85% στις 16.082 μονάδες.

Βρίσκει και πάλι τον θετικό ρυθμό ο Γενικός Δείκτης – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE ) του Ιανουαρίου, εξαιρουμένου του κόστους τροφίμων και ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση και 2,8% σε σχέση με πέρυσι, όπως αναμενόταν από τους αναλυτές. Δεδομένου του ότι ο PCE είναι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Federal Reserve, η Wall Street βλέπει ότι οι εκτιμήσεις της για την πορεία των επιτοκίων παραμένουν αμετάβλητες.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Salesforce υποχωρεί κατά 0,5% λόγω της αδύναμης καθοδήγησης εσόδων, ενώ η Snowflake χάνει σχεδόν 23% μετά την ανακοίνωση της συνταξιοδότησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της. Άλμα, από την άλλη, 25% σημειώνει η Okta, λόγω των ισχυρών της αποτελεσμάτων.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, οι αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 13.000 σε 215.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Φεβρουαρίου σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο αριθμό της προηγούμενης εβδομάδας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων μειώθηκε κατά 3.000 σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, φτάνοντας στις 212.500.

Εν τω μεταξύ, το προσωπικό εισόδημα σημείωσε άνοδο 1% τον Ιανουάριο, αρκετά υψηλότερα από την πρόβλεψη για άνοδο κατά 0,4%. Επίσης, οι δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,1% έναντι της εκτίμησης για άνοδο 0,2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street