Με μικτά πρόσημα έκλεισαν και σήμερα οι μετοχές της Ασίας, με την επιφυλακτικότητα αναφορικά με την πορεία των πληθωριστικών πιέσεων παγκοσμίως να συντηρείται, όπως και η αναμονή για τις νέες κατευθύνσεις από τις κεντρικές τράπεζες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,5%, ενώ ο κινεζικός CSI 300 έκλεισε κατά 1,9% υψηλότερα στις 3.516,08 μονάδες. Στο επίκεντρο και σήμερα ήταν τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε το Χονγκ Κονγκ την Τετάρτη ότι θα καταργήσει τους περιορισμούς των ακινήτων, σε μια προσπάθεια να τονώσει τον τομέα και να ενισχύσει την οικονομική ανάπτυξη σε ένα εύρος 2,5% έως 3,5% για το 2024.

Ο Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε κατά 0,1% χαμηλότερα στις 39.166,19 μονάδες, ενώ ο Topix παρέμεινε σταθερός στις 2.675,73 μονάδες. Ο Nikkei 225 είχε φτάσει σε ιστορικό υψηλό νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 0,4%, ενώ ο μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq γύρισε θετικός στο τέλος, κλείνοντας κατά 0,14% υψηλότερα. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,5% και έκλεισε στις 7.698,70 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική παραγωγή της Ιαπωνίας μειώθηκε κατά 7,5% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Η μέτρηση ήταν ελαφρώς χαμηλότερη από την πρόβλεψη σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 7,3%.

Επίσης, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις της Ιαπωνίας αυξήθηκαν κατά 2,3% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters. Επίσης, το λιανικό εμπόριο της Ιαπωνίας κατέγραψε αύξηση 0,8% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, φθάνοντας στα 13,1 τρισ. γιεν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ασία