Υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη από τα αναμενόμενα ανακοίνωσε την Τρίτη η Target, λόγω μικρότερης από την αναμενόμενη πτώσης των πωλήσεων. Προέβλεψε δε ότι οι ετήσιες συγκρίσιμες πωλήσεις θα ξεπεράσουν σε μεγάλο βαθμό τις προσδοκίες της Wall Street, εκτίμησε που είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει άνοδο 10% στις πρώτες συναλλαγές.

Target: Εργαζόμενοι λένε ότι απολύθηκαν επειδή αγόρασαν κούπες Stanley

Η εταιρεία βασίζεται μεταξύ άλλων στην κυκλοφορία προϊόντων και σε ένα νέο πρόγραμμα μελών για να ενισχύσει τις δαπάνες στα καταστήματά της. Η Target σχεδιάζει να λανσάρει μια νέα λειτουργία μέλους με την ονομασία Target Circle 360 τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπράιαν Κορνέλ.

Τα στοιχεία

Η Target ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 2,98 δολαρίων ανά μετοχή το τέταρτο τρίμηνο, έναντι 1,89 δολαρίων ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο 2,42 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της LSEG.

Οι συνολικές συγκρίσιμες πωλήσεις την περίοδο Νοεμβρίου-Ιανουαρίου μειώθηκαν κατά 4,4% έναντι της μείωσης 4,6% που ανέμεναν οι αναλυτές, εν μέρει λόγω της ανάκαμψης των πωλήσεων στο Target.com. Οι διαδικτυακές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,7% κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, μια βελτίωση από την πτώση 6% του προηγούμενου τριμήνου.

Οι ισχυρές δαπάνες της Black Friday και της Cyber Monday βοήθησαν στην αύξηση των πωλήσεων του τριμήνου των διακοπών, ανέφερε η εταιρεία, με τους αγοραστές να στρέφονται προς τις νεοεισαχθείσες συλλογές, όπως τα κοσμήματα Kendra Scott και τη σειρά μαγειρικών σκευών ιδιωτικής ετικέτας Figmint.

Οι αγοραστές ανταποκρίθηκαν επίσης στις υπηρεσίες αυθημερόν παραλαβής, όπως το Drive-up, οι οποίες αποτέλεσαν πάνω από το 10% των συνολικών πωλήσεων του τριμήνου.

Μια δύσκολη χρονιά

Η ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων σηματοδοτεί το τέλος μιας δύσκολης χρονιάς για την Target. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, η Target ανακοίνωσε την πρώτη μείωση των επισκέψεων στα καταστήματα και των συγκρίσιμων πωλήσεων από την περίοδο πριν από την πανδημία, καθώς ο πληθωρισμός περιόρισε τις δαπάνες των Αμερικανών για είδη διακριτικής ευχέρειας, που αντιπροσωπεύουν το 50% των εσόδων της Target.

Τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι οι τιμές σε ένα καλάθι αγαθών και υπηρεσιών συνέχισαν να αυξάνονται τον Ιανουάριο.

Η αλυσίδα αντιμετώπισε επίσης μοναδικές προκλήσεις, όπως αντιδράσεις τον Μάιο για εμπορεύματά της με θέμα τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα αλλά και αύξηση της εγκληματικότητας στο λιανικό εμπόριο που, όπως ανέφερε, οδήγησε στο κλείσιμο εννέα καταστημάτων στη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σιάτλ και το Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της, η Walmart, ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι ο πληθωρισμός οδηγεί τους αγοραστές στο κυνήγι της αξίας των καθημερινών αγαθών, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι οι δαπάνες διακριτικής ευχέρειας αυξάνονται.

Η λειτουργία μέλους Target Circle 360 είναι παρόμοια με τις προσφορές του Prime της Amazon και του προγράμματος Walmart Plus της Walmart.

Επόμενα βήματα

Κοιτάζοντας μπροστά, η Target θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου προγράμματος συνδρομής Target Circle, για να αναζωπυρώσει τις πωλήσεις, την κίνηση και την αύξηση του μεριδίου αγοράς το 2024, ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Target Μπράιαν Κορνέλ.

«Περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου έτους, παρακολουθώντας τους καταναλωτές να μετατοπίζουν τα καταναλωτικά τους πρότυπα προς τις υπηρεσίες έναντι των αγαθών. Αυτό το καταναλωτικό μοτίβο φαίνεται να ομαλοποιείται και πάλι προς μια υγιή ισορροπία τόσο των αγαθών όσο και των υπηρεσιών φέτος» δήλωσε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της B Riley Wealth.

Η Target παρουσίασε τις προοπτικές κερδών της για το 2024, λέγοντας ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη μεταξύ 8,60 και 9,60 δολαρίων ανά μετοχή. Το μέσο αυτού του εύρους ήταν σε μεγάλο βαθμό σύμφωνο με τις προσδοκίες των αναλυτών για 9,14 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Οι ετήσιες συγκρίσιμες πωλήσεις αναμένεται να κυμανθούν από σταθερές έως αυξημένες κατά 2% φέτος, σε σύγκριση με τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών για αύξηση 0,86%.

Τα μικτά περιθώρια κέρδους το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 3 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν στο 25,6%, από 22,7% ένα χρόνο νωρίτερα, υποβοηθούμενα από τα χαμηλότερα έξοδα μεταφοράς και εφοδιαστικής αλυσίδας, τα υγιή αποθέματα και τις χαμηλότερες υποτιμήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή