Θετικά, αλλά και με μεγάλη επιφύλαξη, κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αποτυπώνοντας την διστακτικότητα των αγοραστών να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ενώ το ερώτημα του εάν εξαντλήθηκαν οι διορθωτικές κινήσεις παραμένει αναπάντητο.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,29% στις 1.399,87 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.398,57 μονάδων (+0,19%) και 1.407,68 μονάδων (+0,85%).

Ο τζίρος ανήλθε στα 176,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 45,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 7,1 εκατ. τεμάχια αξίας 22,5 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 3.375,78 μονάδες, ενώ στο +0,74% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές και ο Mid Cap και στις 2.392,30 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,34% στις 1.197,64 μονάδες.

Το διπλό μήνυμα

Η αγορά δείχνει να βρίσκεται στις διαθέσεις των βραχυπρόθεσμων, οι οποίοι δείχνουν απρόθυμοι να αναλάβουν μεγάλες αγοραστικές πρωτοβουλίες, όσο η τεχνική εικόνα των περισσοτέρων δεικτών και τίτλων είναι αρνητική από τη Δευτέρα. Την ίδια ώρα, οι πιο μακροπρόθεσμοι τηρούν πιο επιλεκτική στάση, λαμβάνοντας περισσότερο υπόψιν τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται ή τα επίπεδα των αποτιμήσεων που έχουν περιέλθει αρκετοί τίτλοι, περιμένοντας χαμηλότερα τις τιμές.

Και αυτή η εικόνα ήρθε παρά το γεγονός η αγορά διαθέτει σημαντικά επίπεδα ρευστότητας, τόσο από τη διόρθωση της Δευτέρας όσο και από τα αδιάθετα του πρόσφατου placement της Πειραιώς. Αυτό άλλωστε αποτυπώθηκε και στην υψηλή συναλλακτική δραστηριότητα της αγοράς, με τον τζίρο επί τρεις ημέρες να είναι ασύμμετρα υψηλός, ειδικά σε επίπεδο προσυμφωνημένων συναλλαγών.

Μέσα σε αυτήν την διελκυστίνδα, η αγορά προσπάθησε να αναιρέσει το βραχυπρόθεσμο καθοδικό momentum που διαμορφώθηκε μετά την πτώση της Δευτέρας, αλλά δεν μπόρεσε να επανέλθει πάνω από τις 1.405 μονάδες, προκειμένου να αλλάξει τα δεδομένα του. Και παρά τη φιλότιμη προσπάθεια αρκετών τίτλων του σήμερα, δεν έχει καταφέρει να την αποτυπώσει στην κίνηση του γενικού δείκτη, ο οποίος αναλώθηκε σε κινήσεις πέριξ των 1.400 μονάδων.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η ανάλυση της HellasFin, η οποία βλέπει ότι μακροπρόθεσμα, ο γενικός δείκτης, από τον Μάρτιο του 2020, βρίσκεται σε έναν νέο ανοδικό κύκλο (Bull Market). Μεσοπρόθεσμα για το ανοδικό σκέλος που είναι σε εξέλιξη προδιαγράφεται η εξάντλησή του στην περί των 1.550-1.609 μονάδων περιοχή τιμών. Βραχυπρόθεσμα, όμως η αδυναμία υπέρβασης των 1.438 μονάδων θα πυροδοτήσει ένα κύμα ρευστοποιήσεων το οποίο θα συναντήσει μια πρώτη στήριξη στις 1.390 μονάδες. Η ενδεχόμενη αδυναμία στήριξης και αυτής της περιοχής, θα οδηγήσει στην επόμενη σημαντική στήριξη του 1360.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Σαράντης σημείωσε και σήμερα άλμα 4,19%, με τις Cenergy, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα να ακολουθούν με άνοδο άνω του 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, Aegean, Coca Cola, Autohellas, Ελλάκτωρ, Πειραιως και ΕΥΔΑΠ.

Στον αντίποδα, Motor Oil, Quest και Τιτάν, ο οποίος ανακοίνωσε και αποτελέσματα, έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν Jumbo, Eurobank και Μυτιληναίος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών