Unilever: Αφήνει τα παγωτά – Περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας

O καταναλωτικός όμιλος στοχεύει σε εξοικονόμηση κόστους 800 εκατ. ευρώ - Η διάσπαση είναι η πιο πιθανή οδός διαχωρισμού και ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους

Unilever: Αφήνει τα παγωτά – Περικοπές 7.500 θέσεων εργασίας

Σε διαχωρισμό της επιχείρησης παγωτού και στην περικοπή 7.500 θέσεων εργασιών, αναμένεται να προχωρήσει η Unilever.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το τμήμα παγωτού, που φιλοξενεί επωνυμίες όπως οι Wall’s, Magnum και Ben & Jerry’s, θα τα πήγαινε καλύτερα ως αυτόνομη επιχείρηση. Πέρυσι παρήγαγε έσοδα 7,9 δισ. ευρώ.

Η τελική απόφαση για το πώς θα χωριστεί η επιχείρηση δεν είχε ληφθεί, είπε η Unilever , αλλά πρόσθεσε ότι «η διάσπαση είναι η πιο πιθανή οδός διαχωρισμού» και ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Τα τελευταία χρόνια, η Unilever, η εισηγμένη στο Λονδίνο, δέχεται πιέσεις από τον ακτιβιστή επενδυτή Nelson Peltz να εξορθολογίσει την τεράστια εταιρεία, η οποία παράγει επίσης σαπούνια Marmite, Hellmann’s, Dove και προϊόντα καθαρισμού όπως Domestos και Cif.

Ο διαχωρισμός της επιχείρησης παγωτού είναι το μεγαλύτερο βήμα μέχρι στιγμής από τον διευθύνοντα σύμβουλο Hein Schumacher, ο οποίος προσχώρησε πέρυσι δεσμευόμενος να επιταχύνει την ανάπτυξη και να βελτιώσει τις αποδόσεις στους μετόχους.

«Πρόσθετες αποδόσεις»

Εκτός από τον διαχωρισμό της επιχείρησης παγωτού, η Unilever είπε ότι είχε εντοπίσει «πρόσθετες αποδόσεις» που θα αποφέρουν εξοικονόμηση 800 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Περίπου 7.500 θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος,. Η Unilever απασχολεί περίπου 128.000 άτομα.

Ο Ian Meakins, πρόεδρος της Unilever, δήλωσε ότι «η βελτίωση της απόδοσής μας και η όξυνση του χαρτοφυλακίου μας είναι το κλειδί για την παροχή των βελτιωμένων αποτελεσμάτων που πιστεύουμε ότι μπορεί να επιτύχει η Unilever».

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι,  θα συνεχίσει να βελτιστοποιεί το χαρτοφυλάκιό της στους υπόλοιπους τέσσερις επιχειρηματικούς ομίλους της «μέσω επωνυμιών με παγκόσμια εμβέλεια ή σημαντικές δυνατότητες κλιμάκωσης».

Οι μετοχές της Unilever σημείωσαν άνοδο 5% κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο