Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την τελευταία ημέρα συναλλαγών της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές  υποδέχονται θετικά τα στοιχεία για τη βρετανική οικονομία που ανακοινώθηκαν.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε για δεύτερο μήνα τον Φεβρουάριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι αφήνει πίσω της την ύφεση.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την αύξηση που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για να δείξουν αύξηση 0,3%.

Την επενδυτική ψυχολογία στηρίζει και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χθες να διατηρήσει μεν σταθερά τα επιτόκιά της για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση στέλνοντας όμως ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Federa Reserve.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 έκλεισε χαμηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα κυριότερα χρηματιστήρια, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,80%, ο γερμανικός DAX 0,97%,  ο γαλλικός CAC 40 0,90%, o ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,49%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές