Αμετάβλητος σε χαμηλά επίπεδα διατηρήθηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, υποδεικνύοντας τη συνεχιζόμενη ισχύ της αγοράς εργασίας.

Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας σε συνδυασμό με τον αυξημένο πληθωρισμό, αλλάζουν τα εκτιμήσεις αναφορικά με τη νομισματική πολιτική με αρκετούς αναλυτές πλέον να αναμένουν ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων μέχρι τον Σεπτέμβριο. Μερικοί οικονομολόγοι μάλιστα, εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα μειώσει το κόστος δανεισμού φέτος.

Σε χαμηλά επίπεδα οι απολύσεις

«Συνολικά, οι απολύσεις παραμένουν χαμηλές. Αναμένουμε συνέχιση της τρέχουσας τάσης, με περαιτέρω προσαρμογή στην αγορά εργασίας να προέρχεται από τη συγκράτηση των προσλήψεων και όχι από την αύξηση των απολύσεων», σχολιάζει στο Reuters, η Rubeela Farooqi, επικεφαλής οικονομολόγος των ΗΠΑ στην High Frequency Economics.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας παρέμειναν αμετάβλητες σε εποχικά προσαρμοσμένες 212.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 13 Απριλίου

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 215.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα.

Οι μη προσαρμοσμένες απαιτήσεις μειώθηκαν κατά 6.756 σε 208.509 την περασμένη εβδομάδα.

Η τελευταία έκθεση της Fed «Μπεζ Βίβλος» την Τετάρτη περιέγραψε την απασχόληση ως αυξανόμενη με «ελαφρό ρυθμό συνολικά» από τα τέλη Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι «αρκετές περιφέρειες ανέφεραν βελτιωμένη διατήρηση εργαζομένων και άλλες επισήμαναν μειώσεις προσωπικού σε ορισμένες επιχειρήσεις».

Σημείωσε επίσης ότι, παρόλο που η προσφορά εργασίας έχει βελτιωθεί, «πολλές περιφέρειες περιέγραψαν επίμονες ελλείψεις ειδικευμένων υποψηφίων για ορισμένες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών, εργαζομένων στο εμπόριο και εργαζομένων στον τομέα της φιλοξενίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή