Τα hedge funds είναι «νεκρά» ως επενδυτική κατηγορία για τους υπερπλούσιους. Αυτή είναι πλέον η πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Michael Sonnenfeld, ιδρυτή και πρόεδρο του Tiger 21 — ενός δικτύου επενδυτών και επιχειρηματιών εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας.

Ως παράδειγμα της τάσης είναι ότι η κατανομή των μελών της Tiger 21 σε hedge funds μειώθηκε στο 2% από 12% τα τελευταία 16 χρόνια. «Τα μέλη του άτυπου κλαμπ έχουν περιορίσει τις επενδύσεις τους σε αυτόν τον τομέα τις τελευταίες δεκαετίες», είπε ο Sonnenfeldt, υπενθυμίζοντας ότι οι επενδυτές θα μπορούσαν να έχουν παρόμοια έκθεση με λιγότερες προμήθειες επενδύοντας σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών ή σε ιδιωτικά κεφάλαια.

Funds: Τελειώνει η «χρυσή εποχή» για τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων

Επί του παρόντος, η έκθεση σε private equity καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη κατανομή του χαρτοφυλακίου των μελών της Tiger 21 με ποσοστό 29%, ακολουθούμενο από τις επενδύσεις σε ακίνητα με 27%. Τα δημόσια κεφάλαια κατέχουν περίπου 19%, ενώ τα μετρητά γύρω στο 12%. Τα hedge funds έχουν κατανομή 2%.

Τι είναι το Tiger 21

Το Tiger 21 έχει 106 γκρουπ σε 46 αγορές. Το δίκτυο έχει 1.300 μέλη, κυρίως δημιουργούς πλούτου πρώτης γενιάς που διαχειρίζονται συλλογικά περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 150 δισ. δολαρίων. Είναι επίσης ως επί το πλείστον επιχειρηματίες που έχουν πουλήσει τις εταιρείες τους και προσπαθούν να διατηρήσουν τον πλούτο τους.

Τα μέλη της ομάδας, η οποία ιδρύθηκε το 1999 από τον Sonnenfeldt, λαμβάνουν και μοιράζονται συμβουλές μεταξύ τους για τη διατήρηση του πλούτου, τις επενδύσεις και τις φιλανθρωπικές προσπάθειες.

Τα μέλη μας συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα κατά μέσο όρο με μεγαλύτερη έκθεση σε αμοιβαία κεφάλαια δεικτών … με περισσότερη ρευστότητα και λιγότερες προμήθειες και πιθανώς υψηλότερες αποδόσεις την τελευταία δεκαετία.

«Τα hedge funds βρίσκονται στο περιθώριο για πάνω από μια δεκαετία. Σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, οι σταθερές προμήθειες έγιναν λιγότερο ελκυστικές», είπε ο Sonnenfeldt στο CNBC, προσθέτοντας ότι τα hedge funds δεν μπορούσαν πλέον να «παρέχουν συναρπαστικές αποδόσεις».

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου είναι κεφάλαια ενεργά διαχειριζόμενα με εστίαση σε μη παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία και χρησιμοποιούν ριψοκίνδυνες στρατηγικές. Οι αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου αυξάνονται με υψηλότερα επιτόκια.

«Τα μέλη μας συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να τα πάνε καλύτερα κατά μέσο όρο με μεγαλύτερη έκθεση σε κεφάλαια δεικτών όπως το QQQ και τα SPY με περισσότερη ρευστότητα και λιγότερες προμήθειες και πιθανώς υψηλότερες αποδόσεις την τελευταία δεκαετία», είπε ο Sonnenfeldt.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές