Πλήθος ευκαιριών υπάρχουν στην Ινδία, τόνισε δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Γουόρεν Μπάφετ,  αλλά τις αφήνει στη μελλοντική διοίκηση.

Στην ετήσια συνάντηση της Berkshire Hathaway Inc., σύμφωνα με το Bloomberg, ο θρυλικός πρόεδρος σημείωσε ότι η εταιρεία του θα μπορούσε να βρει «ανεξερεύνητες» περιοχές για να επενδύσει στη χώρα, η οποία έχει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο.

Berkshire: Με νέο ρεκόρ ανοίγει η ετήσια συνάντηση των μετόχων στην Ομάχα

«Το ερώτημα είναι εάν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα, είτε σε γνώσεις για αυτές τις επιχειρήσεις είτε σε επαφές που θα καταστήσουν δυνατή κάποια συναλλαγή στην οποία τα μέρη στην Ινδία θα ήθελαν ιδιαίτερα να συμμετέχουμε», είπε ο Μπάφετ.

Πρόσθεσε ότι η Berkshire είναι πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο και ότι η εμπειρία της από επενδύσεις σε ιαπωνικές αγορές ήταν «συναρπαστική».

Το χρηματιστήριο της Ινδίας έχει προσφέρει υψηλές αποδόσεις για τους επενδυτές τα τελευταία χρόνια και σημαντικές προσωπικότητες όπως ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase, Τζέημι Ντίμον, έχουν εκφράσει αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας. Οι παγκόσμιες εταιρείες ιδιωτικών μετοχών έχουν επίσης αυξήσει τις επενδύσεις τους στην Ινδία, καθώς οι διαχειριστές πλούτου ενισχύουν τη δεξαμενή ταλέντων τους εκεί.

Η Berkshire Hathaway είχε επενδύσει στο παρελθόν στην ινδική One 97 Communications Ltd., η οποία κατέχει την εταιρεία πληρωμών Paytm, αλλά αποχώρησε από αυτήν μέσω μιας συμφωνίας 164 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Για μελλοντικές επενδύσεις στην Ινδία, ο Μπάφετ είπε ότι «είναι κάτι που θα μπορούσε να επιδιώξει μια πιο ενεργητική διαχείριση στην Berkshire».

O όμιλος Berkshire

Ο όμιλος της Berkshire Hathaway είναι ένας όμιλος 862 δισεκατομμυρίων δολαρίων με δεκάδες επιχειρήσεις, όπως ο σιδηρόδρομος BNSF, η ασφάλιση αυτοκινήτων Geico, η Dairy Queen και η Fruit of the Loom, όπως σημειώνει το Reuters.

Διαθέτει επίσης μετοχές αξίας πολύ πάνω από τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά είναι τοποθετημένα στην Apple. Η μετοχή της Berkshire έχει αυξηθεί κατά 23% τον τελευταίο χρόνο, υπολειπόμενη του Standard & Poor’s 500 που κέρδισε 25%.

Αυτό που πάντως κυριαρχεί και επισημαίνουν τα μεγάλα μεσα ενημέρωσης είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μυθική εταιρεία απο την περαιτέρω ανάπτυξή της έως το ζήτημα της διαδοχής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή