Ξεκάθαρα σε αρνητικά εδάφη βρίσκεται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δέχεται τις πιέσεις, όχι μόνο της Jumbo, αλλά πλέον και των τραπεζών, καθώς δεν είναι λίγα τα χαρτοφυλάκια που προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, αλλά και αλλαγών θέσεων.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,40% στις 1.467,94 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 199 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.562,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,61% στις 1.268,91 μονάδες.
Ευκαιρία για profit taking
Η πίεση στη μετοχή της Jumbo ήρθε σε μια κρίσιμη ημέρα, καθώς ο γενικός δείκτης ήθελε να κρατήσει τα επίπεδα των 1.470 μονάδων, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι το χθεσινό ξέσπασμα δεν είχε «κοντά πόδια». Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον Πέτρο Στεριώτη, Μέλους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA), η σε όλα τα χρονικά πλαίσια ανοδική τάση του Γενικού Δείκτη του ΧΑ δεν μπορεί παρά να “μαγνητίσει” τα επενδυτικά βλέμματα που αναζητούν ικανοποιητικές αποδόσεις εν μέσω ενός απαιτητικού διεθνούς περιβάλλοντος.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τις αναλύσεις ξένων οίκων που τονίζουν τη βελτίωση των θεμελιωδών της χώρας μας, προσελκύουν νέα θεσμικά κεφάλαια στη λεωφόρο Αθηνών, προσθέτει ο κ. Στεριώτης. Διαγραμματικά, η ανοδική διάσπαση του σχηματισμού “cup with handle” (“κούπα με χερούλι”) στον ΓΔ ικανοποιεί τους long, ενώ δεν αφήνει σε ησυχία τους short και τους απόντες…
Σε επίπεδο μίκρο, τα δυνατά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα βελτιώνουν έμπρακτα τις μελλοντικές αποτιμήσεις και τις εν δυνάμει μερισματικές αποδόσεις των εισηγμένων “χαρτιών”, ενώ οι επιχειρηματικές ζυμώσεις συντηρούν τις προϋποθέσεις για την πολυθρύλητη επιστροφή στις 1.500 μονάδες του ΓΔ, στην οποία έχουμε αναφερθεί εδώ και μήνες.
Στο ταμπλό
Οι μετοχικές αλλαγές ολοκληρώθηκαν στην Jumbo, στην οποία και άλλαξε χέρια το 3%, αλλά ο τίτλος παραμένει κάτω από τα 28 ευρώ με απώλειες 7%. Από κοντά και οι Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Alpha Bank και Aegean, οι οποίες κινούνται με απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Εθνική, Λάμδα, Motor Oil, Μυτιληναίος και Βιοχάλκο.
Στον αντίποδα, ο Τιτάν σημειώνει άλμα 3,32%, καθώς ικανοποιούν τα σχέδια για εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής του στο NYSE, με την Quest να κερδίζει 1,95%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΕΗ, Coca Cola, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, Cenergy, Autohellas, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Σαράντης. Χωρίς μεταβολή είναι ο Ελλάκτωρ.
Latest News
Έθεσε τις βάσεις για υψηλότερα το ΧΑ, δεύτερη ανοδική εβδομάδα στη σειρά
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε θετικά και αυτήν την εβδομάδα, με τον ΓΔ να σημειώνει κέρδη 0,88%, αλλά τον FTSE 25 να κλείνει στο +0,92%. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 1,37%
Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο ΧΑ - Στηρίζουν ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο
Ωστόσο ουδείς αμφισβητεί ότι ο Γενικός Δείκτης βλέπει με μεγαλύτερες προσδοκίες τις 1.500 μονάδες
Με Metlen και Πειραιώς ανέκτησε τις 1.460 μονάδες το ΧΑ
Το ΧΑ βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής και αφομοίωσης των υψηλών διμήνου
Συντηρεί τα κέρδη του το ΧΑ, με πακέτα σε Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα ο τζίρος
Η αγορά δείχνει να διανύει την τρίτη ημέρα της σε ένα στενό εύρος ολίγων μονάδων
Παραμένει η επιφυλακτικότητα πέριξ των 1.460 μονάδων στο ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,24% στις 1.461,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στα 18,2 εκατ. ευρώ
Τι κερδίζουν επενδυτές και οικονομία από την αναβάθμιση του ΧΑ
Τα οφέλη που θα «ξεκλειδώσει» η επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές – Ο Πατέλης προανήγγειλε νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς
Νέα εταιρική ταυτότητα για την ΕΧΑΕ – «Στόχος η αναβάθμιση του ΧΑ», το μήνυμα Κοντόπουλου
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΧΑΕ Γιώργος Χατζηνικολάου και CEO Γιάννος Κοντόπουλος παρουσίασαν τη νέα στρατηγική και εταιρική ταυτότητα του ομίλου
Σε φάση αφομοίωσης το ΧΑ - Πιέσεις σε Jumbo και ΔΕΗ
Τα επίπεδα των 1.460 μονάδων να απαιτούν τη συγκέντρωση δυνάμεων πριν δοκιμαστούν αποφασιστικά από την αγορά
Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 1.460 μονάδων για το ΧΑ
Τα βαρίδια της προσπάθειας του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Ελέγχει τις πιέσεις του το ΧΑ - Στα ύψη η μεταβλητότητα
Τα χαρτοφυλάκια θέλουν να αποκομίσουν μέρος των κερδών του πρώτου δεκαημέρου του μήνα