
«Σκαρφαλώνουν» και πάλι οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν δίνουν την εικόνα της οικονομικής ανάπτυξης και μιας ισχυρής αγοράς εργασίας ενισχύοντας την αβεβαιότητα για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 4,494%, ενώ του 2ετούς κατά 7 μονάδες βάσης στο 4,952%.
Χρηματιστήριο Αθηνών: Αναχαίτισε τους πωλητές ο όμιλος Viochalco
Οι δείκτες υπηρεσιών και κατασκευής τον Μάιο διαμορφώθηκαν υψηλότερα από το αναμενόμενο , σύμφωνα έρευνα της S&P Global.
Ο δείκτης δραστηριότητας υπηρεσιών σημείωσε μέτρηση 54,8 τον μήνα, ενώ η μεταποίηση ήταν στο 50,9. Και οι δύο αυξήθηκαν σε μηνιαία βάση και ξεπέρασαν τις αντίστοιχες εκτιμήσεις του Dow Jones για 51,5 και 50 αντίστοιχα. Οι δύο δείκτες έδειξαν επίσης ότι οι τιμές των εισροών «συνέχισαν να αυξάνονται απότομα», αναφέρει η S&P στην έκθεση.
Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 215.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Μαΐου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 220.000 αιτήσεις την τελευταία εβδομάδα.Η αγορά εργασίας επανεξισορροπείται σταθερά μετά τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 525 μονάδες βάσης από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα από τον Μάρτιο του 2022 για να επιβραδύνει τη ζήτηση στη συνολική οικονομία, σύμφωνα με το Reuters.
Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι εκτίμησαν ότι «η ζήτηση και η προσφορά στην αγορά εργασίας, συνέχιζαν να ισορροπούν καλύτερα, αν και με βραδύτερο ρυθμό». Ωστόσο σημείωσαν ότι οι συνθήκες έχουν «παραμείνει γενικά σφιχτές».
Τα πρακτικά της συνεδρίασης της 30ης Απριλίου- 1ης Μαΐου που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη καταδεικνύουν επίσης τον προβληματισμό για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με το πότε θα μπορούσαν να χαλαρώσουν τη νομισματική πολιτική. Τα μέλη της δήλωσαν ότι δεν είχαν την απαραίτητη βεβαιότητα για την πορεία του πληθωρισμού προκειμένου να προχωρήσουν στις μειώσεις των επιτοκίων.


Latest News

Κράτησε τις 1.700 μονάδες το ΧΑ, έθεσε τις βάσεις για υψηλότερα
Ο Απρίλιος αποδεικνύεται «πολύ σκληρός για να πεθάνει» υπερασπίζοντας την φήμη του, ως τον καλύτερο μήνα του έτους

Προβληματίζει και πάλι τη Wall Street ο Τραμπ
Επανέρχονται στην Wall Street οι ανησυχίες για τους δασμούς

Οπισθοχωρεί στην άμυνα το Χρηματιστήριο - Πιέσεις στους πρωταγωνιστές του Απριλίου
Πολλά χαρτοφυλάκια αποζητούν την κατοχύρωση των βραχυπρόθεσμων κερδών

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Προς εβδομαδιαία πτώση οι τιμές του πετρελαίου με φόντο την αύξηση της παραγωγής
To πετρέλαιο διέγραψε τα προηγούμενα κέρδη λόγω των φόβων ότι η παραγωγή μπορεί να είναι υπερβολική σε σχέση με τη ζήτηση

Βρίσκει καύσιμα για υψηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο
Το Χρηματιστήριο Αθηνών διαθέτει τα καύσιμα ώστε να κλείσει τελείως την ψαλίδα της πτώσης του πρώτου δεκαημέρου του Απριλίου

Γαλλικές στηρίξεις παίρνουν οι ευρωαγορές - Άλμα για τη Safran
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,07%.

Τρίτη ημέρα ανόδου για τις αγορές της Ασίας
Καταλύτης οι πληροφορίες ότι η Κίνα εξετάζει εξαίρεση αμερικανικών προϊόντων από τους δασμούς 125%

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Τρίτη ημέρα ανόδου για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street
Οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τροφοδοτούμενοι από τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας