
Η νέα κυβέρνηση της Βρετανίας προετοιμάζει πάνω από 35 νομοσχέδια για την επίσημη έναρξη του κοινοβουλευτικού έτους την Τετάρτη και έχει θέσει την οικονομική ανάπτυξη στο επίκεντρο της ατζέντας της, δήλωσε το γραφείο του νέου πρωθυπουργού, Κιρ Στάρμερ.
Ο Στάρμερ, ο οποίος έθεσε τέλος στη 14ετή διακυβέρνηση των Συντηρητικών νωρίτερα αυτό το μήνα με μια σαρωτική εκλογική νίκη του Εργατικού Κόμματός του, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του στοχεύει να προσφέρει σταθερότητα, να ενισχύσει την ανάπτυξη και να δημιουργήσει πλούτο σε ολόκληρη τη χώρα.
Πολλές φιλοδοξίες, λίγοι εργάτες – Πού μπορεί να «κολλήσει» η ατζέντα του Κιρ Στάρμερ
Οι νομοθετικές προσπάθειες των Εργατικών θα περιλαμβάνουν ένα νομοσχέδιο για την επιβολή νέων αυστηρών κανόνων δαπανών και την ενίσχυση του ρόλου του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης του Προϋπολογισμού, που σημαίνει ότι οι σημαντικές δημοσιονομικές ανακοινώσεις θα ελέγχονται κατάλληλα, ανέφερε η δήλωση του γραφείου του.
«Το έργο μας είναι επείγον. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», δήλωσε ο Στάρμερ, ο οποίος επέστρεψε στη Βρετανία μετά τη συμμετοχή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την περασμένη εβδομάδα, στην πρώτη του μεγάλη διεθνή συνάντηση ως ηγέτης της χώρας.
«Μπαίνουμε με τη μία στη δουλειά, προωθώντας τους νόμους που θα χρειαστούμε για την ανοικοδόμηση της χώρας μας μακροπρόθεσμα και το φιλόδοξο, πλήρως κοστολογημένο πρόγραμμά μας είναι η προκαταβολή αυτής της αλλαγής».
Μέσα σε λίγες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων της ως η πρώτη γυναίκα υπουργός Οικονομικών της χώρας μετά τις εκλογές, η Ρέιτσελ Ριβς παρουσίασε σχέδια για την αύξηση της οικοδόμησης κατοικιών, την απεμπλοκή έργων υποδομής και την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων.
Μέσω ενός νέου Εθνικού Ταμείου Πλούτου, η κυβέρνηση ελπίζει να προσελκύσει ιδιωτικά κεφάλαια σε νεοεμφανιζόμενες και αναπτυσσόμενες βιομηχανίες για τη στήριξη της ανάπτυξης και την τήρηση των δεσμεύσεων για τις μηδενικές εκπομπές.


Latest News

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια

Μπέιλι: Επικεντρωνόμαστε στο σοκ της ανάπτυξης – Τι είπε για δασμούς και ύφεση
Η Τράπεζα της Αγγλίας θα εξετάσει τις επιπτώσεις από τους δασμούς στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό

Αύξηση των εξαγωγών αλκοολούχων ποτών απο τις ΗΠΑ το 2024
Oι εξαγωγές ουίσκι απο τις ΗΠΑ στην ΕΕ αυξήθηκαν σχεδόν κατά 60% σε 699 εκατ. δολάρια , μεταξύ 2022 και 2024, από 439 εκατ. δολάρια το 2021

Οι δασμοί είναι ιδανική ευκαιρία για την Ευρώπη, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας
«Να ληφθούν τώρα οι αποφάσεις της ΕΕ που δεν πραγματοποιήθηκαν πλήρως», λέει ο διοικητής της τραπεζας της Λετονίας

Μπορεί να τηλεφωνήσω στον Πάουελ - Τι θα ζητήσει ο Τραμπ από τον πρόεδρο της Fed
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της

H UPS αγοράζει την καναδική Andlauer Healthcare Group αντι 1,6 δισ. δολ.
Η νέα εξαγορά επεκτείνει τις δυνατότητες της UPS στον τομέα της μεταφοράς υγειονομικού υλικού