JPMorgan: Χιλιάδες θέσεις εργασίας εστιασμένες στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, λέει ότι θα προσθέσει τις θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια

JPMorgan: Χιλιάδες θέσεις εργασίας εστιασμένες στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Τζέιμι Ντίμον εξήρε την άφιξη της τεχνητής νοημοσύνης σε επιστολή προς μετόχους του Απριλίου, λέγοντας ότι η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να «αυξήσει ουσιαστικά κάθε εργασία».

Είπε επίσης ότι η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη, όπως το ChatGPT, θα «επανεξετάσει ολόκληρες τις επιχειρηματικές ροές εργασίας». Ο Ντίμον είπε ότι πιθανότατα θα προσθέσει χιλιάδες περισσότερες θέσεις εργασίας με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη στην εταιρεία του τα επόμενα δύο χρόνια.

JPMorgan Chase: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η κερδοφορία του δεύτερου τριμήνου

JP Morgan

Πολύτιμο εργαλείο παραγωγικότητας

Σε μια συνέντευξη με τον αρχισυντάκτη του LinkedIn, Νταν Ροθ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan επαίνεσε την τεχνητή νοημοσύνη ως ένα πολύτιμο «εργαλείο παραγωγικότητας» που ήδη επηρεάζει το εργατικό δυναμικό, συμπεριλαμβανομένης της τράπεζάς του.

«Είναι τεράστιο», είπε ο Ντίμον για την AI. «Και αυτό που κάνουμε είναι ότι την έχουμε ενσωματώσει σε όλες τις επιχειρήσεις μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε στο LinkedIn ότι η JPMorgan έχει περίπου 2.000 υπαλλήλους που εξετάζουν δεδομένα και αναλυτικά στοιχεία, την έρευνα μηχανικής μάθησης και άλλους τομείς κρίσιμους για την τεχνητή νοημοσύνη, και ο αριθμός αυτός είναι πιθανό να επεκταθεί.

«Υποθέτω ότι ο αριθμός θα είναι 5.000 σε μερικά χρόνια», πρόσθεσε.

Θα καταργήσει θέσεις εργασίας

Επιπλέον, ο Ντίμον είπε ότι η εταιρεία του έχει 400 «έργα τεχνητής νοημοσύνης» και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κάθε χρόνο. Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε στους μετόχους σε επιστολή του Απριλίου ότι οι περιπτώσεις χρήσης αφορούν το μάρκετινγκ, την απάτη και τον κίνδυνο.

«Η εικασία μου είναι 800 σε ένα χρόνο — 1.200 μετά από αυτό», είπε. «Κάνει απίστευτη δουλειά για μάρκετινγκ, ρίσκο, απάτη. Σκεφτείτε όλα όσα κάνουμε».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε στο LinkedIn ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα καταργήσει τις θέσεις εργασίας ενώ θα προσθέσει κάποιες νέες. Ωστόσο, δεν είναι σίγουρος ποια θα είναι η αναλογία των απωλειών και των προσθηκών.

«Θα καταργήσει θέσεις εργασίας; Ναι, γιατί ήδη το βλέπουμε να απαντά σε ερωτήσεις», είπε. «Θα προσθέσει και θέσεις εργασίας. Λοιπόν, κατά βάση: Δεν ξέρω. Αλλά δεν θα βάλουμε στρουθοκαμηλίσουμε.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο