
Ευρείες συσκέψεις πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας με τους Περιφερειάρχες του Λιμενικού Σώματος και εν συνεχεία με όλους τους Λιμενάρχες της χώρας.
Οι συσκέψεις έγιναν παρουσία του υφυπουργού Υ.ΝΑ.Ν.Π. Στέφανου Γκίκα, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος, Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, των Διευθυντών Κλάδων του Αρχηγείου και λοιπών ανώτατων και ανώτερων στελεχών του Σώματος.
Ο κ. Κικίλιας ενημερώθηκε για θέματα λειτουργίας και επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο έπακρο όλα τα μέσα και το προσωπικό ενόψει των ημερών του Πάσχα, αλλά και της επερχόμενης θερινής περιόδου.

Επιπλέον συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα των εκτάκτων επιθεωρήσεων που -με απόφαση του Υπουργού- ήδη έχουν ξεκινήσει για όλες τις κατηγορίες των δρομολογιακών πλοίων (επιβατηγών, επιβατηγών-οχηματαγωγών και ημερόπλοιων) και για τις οποίες έχει δοθεί εντολή να γίνουν σε βάθος και να ολοκληρωθούν εγκαίρως.
Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι θα είναι σε διαρκή και απευθείας επικοινωνία με κάθε Λιμενάρχη όταν προκύπτει επιχειρησιακή ανάγκη, σημειώνοντας ότι όλοι οι Λιμενάρχες θα πρέπει να είναι στο πεδίο, σε συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, την ασφάλεια και τη σωστή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.
«Συνεργάστηκα μαζί σας όσο ήμουν υπουργός Πολιτικής Προστασίας έχοντας τριβή, κατά κύριο λόγο, με τον κύριο Αρχηγό και με τους Γραμματείς. Και θα σας στηρίξω οριζοντίως και καθέτως, προκειμένου να μπορέσουμε να “ξεδιπλώσουμε” τις ικανότητές μας και όλα αυτά που έχουμε να δώσουμε. Και είναι πολλά αυτά που έχουμε να δώσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.


Latest News

Χωρίς πλοία την Πρωτομαγιά - Τι αποφάσισε η ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία την Πρωτομαγιά

Συνεργασία ΕΤΕπ-Υπερταμείου για τα ελληνικά λιμάνια και την Κλιματική Αλλαγή
Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Συμβουλευτική Υπηρεσία της ΕΤΕπ θα υποστηρίξει τις αντίστοιχες λιμενικές αρχές στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Αναπτυξιακό σχέδιο για το λιμάνι του Βόλου - Τι μελετά η κυβέρνηση
Εκσυγχρονισμός με «μοντέλο Αλεξανδρούπολης» μετά την απόφαση να ακυρωθεί ο διαγωνισμός πώλησης του 67% των μετοχών

«Ολική επαναφορά» για τον ΣΕΠ - Αύξηση στη διακίνηση containers μετά από 4 αρνητικά τρίμηνα
Το πρώτο θετικό τρίμηνο στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων για τον ΣΕΠ μετά από τέσσερα αρνητικά τρίμηνα

Ποιοι τομείς έδωσαν τα νέα ρεκόρ εσόδων σε ΟΛΠ και ΟΛΘ το 2024
Για πρώτη φορά το αντάλλαγμα από τις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του λιμανιού του Πειραιά ήταν μειωμένο

ΟΛΠ Α.Ε.: Το λιμάνι του Πειραιά σε ετοιμότητα για την αυξημένη πασχαλινή κίνηση με νέα έργα και παρεμβάσεις
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί σειρά αναβαθμίσεων στις υποδομές του λιμένα Πειραιά

Κικίλιας: Η μείωση των λιμενικών τελών από 1η Μαΐου θα περάσει απευθείας στα εισιτήρια
Για συγκράτηση ή και μείωση των τιμών έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Βασίλης Κικίλιας, από το λιμάνι του Πειραιά

Αύξηση κερδών κατά 37% το 2024 για τον ΟΛΘ - Προτείνει μέρισμα 2 ευρώ/μετοχη
Το προτεινόμενο μέρισμα θα είναι στα € 2 ανά μετοχή, αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (1,3 ευρώ ανά μετοχή)