
Οι πωλήσεις της LVMH μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο, καθώς ο κορυφαίος όμιλος πολυτελείας στον κόσμο προετοιμάζεται για τις συνέπειες από τους δασμούς του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
Οι οργανικές πωλήσεις ειδών μόδας και δερμάτινων ειδών στον όμιλο πολυτελείας που είναι εισηγμένος στο Παρίσι μειώθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση, σε 10,1 δισ. ευρώ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους. Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που υπολείπεται σημαντικά των προσδοκιών για άνοδο 1%.
Οι οργανικές πωλήσεις ειδών μόδας και δερμάτινων ειδών στον όμιλο πολυτελείας που είναι εισηγμένος στο Παρίσι μειώθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση
Η LVMH, η οποία ελέγχεται από τον γάλλο δισεκατομμυριούχο Μπερνάρ Αρνό, διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο του ομίλου, ξεχώρισε τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία ως αγορές που έχουν αποδυναμωθεί. «Η υπόλοιπη Ασία κατέγραψε τάσεις συγκρίσιμες με το 2024», ανέφερε η εταιρεία.
Η γαλλική εταιρεία πίσω από τα brands υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων των οίκων μόδας Louis Vuitton και Dior, της μάρκας κοσμημάτων Bulgari και του κονιάκ Hennessy, είχε ένα «δύσκολο ξεκίνημα» αυτή τη χρονιά, δήλωσαν αναλυτές της Bernstein.
Οι παίκτες πολυτελείας της Ευρώπης βασίζονταν σε πλούσιους Αμερικανούς για να αναζωπυρώσουν την ανάπτυξη του κλάδου στις αρχές του τρέχοντος έτους, καθώς οι προοπτικές για την Κίνα, μια άλλη κρίσιμη αγορά, παρέμεναν ζοφερές.
LVMH: Φόβοι για επερχόμενη μεγάλη ύφεση
Όμως, με τους φόβους για ύφεση των ΗΠΑ σε άνοδο μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις για τους δασμούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που οδήγησαν τις χρηματιστηριακές αγορές και το δολάριο να πέφτουν, ο κλάδος προετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη ύφεση εδώ και χρόνια.
Ο κλάδος μόδας και δερμάτινων ειδών, ο οποίος αντιπροσωπεύει σχεδόν τις μισές πωλήσεις του ομίλου και πάνω από τα τρία τέταρτα των λειτουργικών κερδών, σημείωσε πτώση 5% στις πωλήσεις, πολύ κάτω από τις προσδοκίες για σταθερή απόδοση.
Η Dior φαινόταν να είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στον όμιλο μονάδα, είπε ο Bernstein σε ένα σημείωμα προς τους πελάτες, με τις αλλαγές στη δημιουργική κατεύθυνση να “αργούν να εμφανιστούν”.
Οι πωλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 3% το πρώτο τρίμηνο, ενώ στην περιοχή της Ασίας, εκτός της Ιαπωνίας, μειώθηκαν κατά 11%. Οι συνολικές πωλήσεις του ομίλου για το τρίμηνο έως το τέλος Μαρτίου ανήλθαν σε 20,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ο τομέας πολυτελείας, που πουλάει πολύτιμα είδη σε πλούσιους αγοραστές με υψηλά περιθώρια κέρδους, βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες βιομηχανίες για να χρησιμοποιήσει την τιμολογιακή του δύναμη για να προστατεύσει τα κέρδη από τους δασμούς του Τραμπ, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν χρέωση 20% για την ευρωπαϊκή μόδα και δερμάτινα είδη και 31% για ρολόγια ελβετικής παραγωγής εάν εφαρμοστούν πλήρως.


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing