
Ανησυχίες για πιθανές διαταραχές στις δραστηριότητές της, απο την επιβολή των εμπορικών δασμών διατυπώνει τωρα η Heineken.
Στην αναφορά για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της ολλανδικής ζυθοποιίας , η Heineken ανέφερε ότι οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ, ιδίως αυτοί που στοχεύουν τη μπύρα σε κουτιά αλουμινίου, θα μπορούσαν να την αναγκάσουν να προσαρμόσει τις δαπάνες και τις επενδύσεις.
«Υπάρχουν ευρύτερες αβεβαιότητες, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων προσαρμογών των δασμών και των πιθανών αυξήσεων, καθώς προχωρούμε μπροστά», ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της. «Για να πλοηγηθούμε σε αυτό το κυμαινόμενο περιβάλλον, παραμένουμε ευέλικτοι στην κατανομή των κεφαλαίων και των πόρων μας».
Ενώ οι απότομοι δασμολογικοί συντελεστές του Τραμπ σε δεκάδες χώρες παραμένουν σε εξέλιξη στο πλαίσιο μιας παύσης 90 ημερών, ο ίδιος διατήρησε τον δασμό 25% στην εισαγόμενη κονσερβοποιημένη μπύρα και τα κενά κουτιά αλουμινίου που τέθηκε σε ισχύ νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Η Heineken ανακοίνωσε αύξηση καθαρών εσόδων πρώτου τριμήνου 0,9% που ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών το πρωί της Τετάρτης και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους παρά τους δασμολογικούς κινδύνους. Ωστόσο, οι πωλήσεις της μπύρας μειώθηκαν κατά 2,1% το πρώτο τρίμηνο.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ντόλφ βαν ντεν Μπρίνκ δήλωσε ότι η εταιρεία ανέμενε ασθενέστερες πωλήσεις μπύρας, δεδομένων των συνεχιζόμενων κινδύνων από τον πληθωρισμό, το αδύναμο καταναλωτικό κλίμα και τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις, εκτός από την αβεβαιότητα σχετικά με τους παγκόσμιους δασμούς.
Αλλαγή στάσης
Τα σχόλια του Βαν ντεν Μπρίνκ σηματοδοτούν μια απόκλιση από προηγούμενες δηλώσεις τον Φεβρουάριο, όταν χαρακτήρισε τους προτεινόμενους δασμούς των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται στα κουτιά μπύρας, ως «σχετικά διαχειρίσιμους».
«Η βιομηχανία μπύρας είναι εντάσεως κεφαλαίου και είναι πολύ τοπική. Έτσι, ως εκ τούτου, είναι μια βιομηχανία που είναι λίγο λιγότερο ευαίσθητη σε διαταραχές στις διεθνείς εμπορικές ροές», δήλωσε στο “Squawk Box Europe” τον Φεβρουάριο.
Εκείνη την εποχή, η AB InBev, η μεγαλύτερη ζυθοποιία στον κόσμο και ιδιοκτήτρια εμπορικών σημάτων όπως η Budweiser και η Stella Artois, υποβάθμισε ομοίως την απειλή των δασμών.
«Δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε μεγάλα θέματα να συζητήσουμε κατά τη διάρκεια αυτού του έτους όσον αφορά τους δασμούς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michel Doukeris.


Latest News

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου