Οι επενδυτές είναι πιθανό να στραφούν χρυσό και τις εταιρείες τεχνολογίας, καθώς αυτά τα «πονταρίσματα» αναμένεται να παρέχουν ένα «μαξιλάρι» προστασίας έναντι της πιθανής ύφεσης στις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Οι συναλλαγές που ορίζονται ως «μακράς διάρκειας» εκφράζονται με τις επενδύσεις σε χρυσό, σε μετοχές ανάπτυξης, όπως εταιρείες τεχνολογίας και σε νομίσματα (δολάριο), αναφέρουν αναλυτές της JP Morgan όπως ο Νικόλαος Πανιγκιρτζόγλου και η Μίκα Ίνκινεν.

«Η τραπεζική κρίση των ΗΠΑ αύξησε τη ζήτηση για χρυσό ως υποκατάστατο για χαμηλότερα πραγματικά επιτόκια καθώς και ως αντιστάθμιση έναντι ενός «καταστροφικού σεναρίου»», όπως σημειώνουν οι αναλυτές.

Η JPMorgan σημειώνει ότι το θέμα της μεγάλης διάρκειας φαίνεται να έχει αποσπάσει ευρύτερες συναινέσεις τους τελευταίους μήνες. Ένα τέτοιο εμπόριο φαίνεται «σχετικά ελκυστικό», καθώς θα είχε περιορισμένη καθοδική πορεία σε ένα ήπιο σενάριο ύφεσης των ΗΠΑ, αλλά σημαντικά ανοδική πορεία σε περίπτωση που σημειωθεί μια βαθύτερη ύφεση.

Άλλα βασικά σημεία από την έκθεση της JP Morgan είναι τα ακόλουθα:

Πράγματι, το μερίδιο της τεχνολογίας στις παγκόσμιες μετοχές έχει αυξηθεί απότομα φέτος, πλησιάζοντας τα υψηλά του 2021, υπονοώντας ότι ο κόσμος στο σύνολό του έχει κάνει στροφή προς την τεχνολογία.
Οι θεσμικοί επενδυτές συρρέουν στο χρυσό, αλλά φαίνεται ότι οι μικροεπενδυτές ενίσχυσαν την έκθεσή τους στο Bitcoin.

Στην πίστωση, οι επενδυτές κατευθύνονται προς τα εταιρικά ομόλογα μεγάλης επενδυτικής βαθμίδας

«Αυτό συμβαίνει επειδή τα υψηλής ποιότητας εταιρικά ομόλογα έχουν συνήθως μεγαλύτερη διάρκεια περίπου 7-8 ετών, περίπου διπλάσια από τα εταιρικά ομόλογα υψηλής απόδοσης».

Στα νομίσματα, οι επενδυτές εκφράζουν τις συναλλαγές διάρκειας με τη μείωση του δολαρίου ΗΠΑ, «δεδομένης της ισχυρής αρνητικής συσχέτισης μεταξύ των αμερικανικών ομολόγων και της απόδοσης του δείκτη αμερικανικού δολαρίου (DXY)».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Adidas: Κοντράρει τη Nike στη μάχη για την Gen Z
Διεθνή |

Σκληρό πόκερ για την Gen Z - Πώς η Adidas κοντράρει τη Nike στη μάχη για την κατάκτησή της

Φαίνεται πως η ανάπτυξη της Adidas ξεπερνάει αυτήν της Nike για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια το 2024 - αυτό σημαίνει ότι το γερμανικό sports brand θα παραμεινει για μερικά ακόμη χρόνια στην κορυφή