Ανοδικά κινήθηκα οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2021, δίνοντας συνέχεια στην αυξητική τάση της πανδημικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 55% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, και διαμορφώθηκαν σε 82,7 εκατ. τεμάχια.

Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), πρόκειται για την καλύτερη επίδοση των τελευταίων εννέα ετών, δηλαδή από το 2012.

Πάντως, σε μεγάλο βαθμό, το «άλμα» κατά 55% οφείλεται στην πολύ αδύναμη επίδοση του α’ τριμήνου του 2020, όπου καταγράφηκε υψηλός αριθμός ανεκτέλεστων παραγγελιών, ειδικά για τους φορητούς υπολογιστές.

Οι φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι φορητοί σταθμοί εργασίας ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι της όλης κατάστασης, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 79% και να αγγίζουν τα 67,8 εκατ. μονάδες.

Βελτίωση σημειώθηκε και στην αγορά των επιτραπέζιων υπολογιστών, καθώς ο ρυθμός μείωσης των πωλήσεων επιβραδύνθηκε στο 5% και τις 14,8 εκατ. μονάδες.

Η ισχυρή ανάκαμψη αποτυπώθηκε και στους πέντε κορυφαίους κατασκευαστές της αγοράς. Η Lenovo, ενδεικτικά, διατήρησε την πρώτη θέση στην αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, εξασφαλίζοντας μερίδιο αγοράς 25% και σημειώνοντας ετήσια αύξηση 61%, με τις πωλήσεις να φτάνουν τα 20,4 εκατ. τεμάχια.

Η HP ακολούθησε στη δεύτερη θέση με συνολικές πωλήσεις 19,2 εκατ. μονάδων, κάτι το οποίο συνιστά αύξηση κατά 64%. Η Dell βρέθηκε στην τρίτη θέση, μεγεθύνοντας τις πωλήσεις κατά 23% και σε 12,9 εκατ. μονάδες.

Η Apple και η Acer συμπλήρωσαν την κορυφαία 5άδα των κατασκευαστών, με πωλήσεις 6,6 εκατ. και 5,7 εκατ. μονάδων, αντίστοιχα. Αθροιστικά, οι πρώτοι πέντε κατασκευαστές κατέλαβαν το 78,5% των συνολικών πωλήσεων για το α’ τρίμηνο του 2021.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία