Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο σημερινό άνοιγμα εν μέσω προσδοκιών για θετικά εταιρικά αποτελέσματα στον απόηχο των ισχυρών κερδών που ανακοίνωσαν μεγάλες τράπεζες όπως οι Deutsche Bank, Lloyds Banking Group.

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης STOXX 600 αυξήθηκε 0,1% τις πρώτες ώρες των συναλλαγών, με τον κλαδικό δείκτη τραπεζών να ενισχύεται κατά 1%. Η μετοχή της Deutsche Bank σημείωνε άνοδο 5,2% για να τεθεί επικεφαλής του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης DAX στη Φραγκφούρτη, με τη γερμανική τράπεζα να βρίσκει στηρίγματα στην επενδυτική τραπεζική της, αφήνοντας πίσω τις πιέσεις από την αναδιάρθρωση και την πανδημία.

Επικεφαλής της ανόδου στον δείκτη FTSE 100 τέθηκε και η μετοχή της Lloyds Banking Group που σημείωνε άνοδο 4,2% στον απόηχο της ανακοίνωσης κερδών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η σουηδική SEB και η ισπανική Santander επίσης κινήθηκαν ανοδικά με στήριγμα τα θετικά τους αποτελέσματα.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Reckitt Benckiser υποχωρούσε κατά 2%. Τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών αναμένεται να εκτιναχθούν κατά 71,3% στο πρώτο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, ποσοστό υψηλότερο από την πρόβλεψη της προηγούμενης εβδομάδας για άνοδο 61,2%

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές