Οριακές μεταβολές για τους ευρωπαϊκούς δείκτες με τους επενδυτές να προσπαθούν να «μετρήσουν» το βάρος των καθησυχαστικών δηλώσεων από στελέχη της Fed για το επίμαχο ζήτημα της ενίσχυσης του πληθωρισμού.

Νωρίτερα, εξάλλου και ο Φάμπιο Πανέτα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, υποστήριξε ότι οι συζητήσεις αναφορικά με τη μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων και από την πλευρά της ΕΚΤ δεν πρέπει να ξεκινήσουν ακόμη, καθώς υπάρχουν ακόμη αρκετοί παράγοντες που δεν έχουν πλήρως διαμορφωθεί.

Έτσι, λοιπόν, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 7.026 μονάδες με οριακή κάμψη κατά 0,04%. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε ανεπαίσθητη πτώση 0,09% στις 15.450 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κατέγραψε οριακά κέρδη 0,02% στις 6.391 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB δέχτηκε μεγαλύτερες πιέσεις με αποτέλεσμα να κλείσει στις 24.778 μονάδες μειωμένος κατά 0,46%, ενώ ο IBEX 35 στη Μαδρίτη έχασε 0,13% στις 9.196 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος στις 445 μονάδες με τις απώλειες του δείκτη των τραπεζών να αντισταθμίζεται από τα κέρδη των μετοχών του κλάδου ψυχαγωγίας και ταξιδιών. Μάλιστα χθες ο δείκτης είχε αγγίξει νέο ρεκόρ, μετρώντας συνολικά κέρδη της τάξεως του 12% από τις αρχές της χρονιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές