Μεικτά πρόσημα με χαμηλές διακυμάνσεις παρουσιάζουν σήμερα, με την έναρξη της συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Οι συνεχιζόμενες καθησυχαστικές δηλώσεις στελεχών της Fed για το ζήτημα του πληθωρισμού και τον αντίκτυπο στη στρατηγική της Τράπεζας, καταλάγιασαν ως ένα βαθμό τους φόβους των επενδυτών, αλλά δεν έχουν αλλάξει ριζικά το κλίμα.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί ελαφρά κατά 0,098% στις 34.278,83 μονάδες, ο S&P 500 επίσης χάνει 0,095% στις 4.184 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει μικρά κέρδη 0,20% στις 13.684,61 μονάδες.

H ανησυχία της αγοράς για την ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων είχε προκαλέσει αρκετούς τριγμούς στην αγορά, τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα και χθες, αν και οι περισσότεροι δείκτες ξεκίνησαν με άνοδο, τελικά «γύρισαν» σε αρνητικό έδαφος μετά και τα στοιχεία που έδειξαν τεράστια αύξηση στις τιμές των νέων κατοικιών.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Fed, Ρίτσαρντ Κλαρίντα, επανέλαβε πως η άνοδος των τιμών θα είναι παροδική, λόγω της ανάρρωσης της οικονομίας και εξέφρασε την  εμπιστοσύνη του στην ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να επιτύχει μια «ήπια προσγείωση», όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η ατζέντα της ημέρας δεν περιλαμβάνει τη δημοσίευση μακροοικονομικών στοιχείων, οπότε το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί για αύριο, Πέμπτη, με την ανακοίνωση των στοιχείων για τα επίπεδα προσωπικής κατανάλωσης, που είναι ένας βασικός δείκτης που βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Fed.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις αντιστοίχως, ξεχωρίζει η ύψους 8,45 δισ. δολαρίων συμφωνία εξαγοράς της MGM από την Amazon που φέρνει ανακατατάξεις στον παγκόσμιο κλάδο της ψυχαγωγίας και του θεάματος.

Στην αγορά των commodities, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 65,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,33% στα 1.904 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γiεν και της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα να βρίσκεται στα επίπεδα του 1,22 δολαρίων.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 1,56%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street