Σε θετικό έδαφος έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τρίτη, με τους επενδυτές να αναμένουν μία ημέρα αργοτερα την ετυμηγορία  της Fed αναφορικά με τις προοπτικές της οικονομίας, τον πληθωριστικό κίνδυνο και τα προγράμματα στήριξης

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,11% στις 458,81 μονάδες.
Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο ανήλθε στις 7.172,48 μονάδες με κέρδη 0,36%, ο γερμανικός DAX έκλεισε στις 15.729,52 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,36% και ο CAC40 στο Παρίσι διαμορφώθηκε στις 6.639,52 μονάδες με άνοδο 0,35%

Η διήμερη συνάντηση της Federal Reserve, ξεκίνησε την Τρίτη. Αν και δεν αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε κάποια αλλαγή επί της πολιτικής που ακολουθεί, η αγορά στρέφει την προσοχή της στα σχόλια για τα επιτόκια, τον πληθωρισμό και την οικονομία, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει πότε θα αρχίσει το tapering.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ευρωζώνης αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Στην Ευρώπη υπάρχει γενικά αισιοδοξία μετά την τεράστια  ζήτηση που παρουσίασε η παρθενική ομολογιακή έκδοση για το Ταμείο Ανάκαμψης με τις πρώτες προσφορές να ανέρχονται σε 107 δις ευρώ, ένδειξη πως η διάθεση των επενδυτών για χρεόγραφα με τριπλή Α αξιολόγηση παραμένει ισχυρή.

Οι Danske Bank και ABN Amro Bank  αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αντλήσει περίπου 10 δισ. ευρώ από την έκδοση του 10ετούς ομολόγου. Η Ε.Ε. έχει προγραμματίσει συνολικά την έκδοση ομολόγων αξίας 80 δισ. ευρώ φέτος, με δύο ακόμη εκδόσεις να αναμένονται μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η προηγούμενη έκδοση κοινωνικού 10ετούς ομολόγου πέρυσι είχε συγκεντρώσει 145 δισ. ευρώ σε προσφορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές