Με την κατάσταση που δημιουργεί η πανδημία να ποικίλει στα διάφορα σημεία του πλανήτη, η νέα κανονικότητα διαφέρει κι αυτή ανάλογα με το πού πηγαίνετε. Ανεξάρτητα όμως από τη δική σας κατάσταση, τα Google Maps προσφέρουν νέα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να κινείστε με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

Κρατάτε τις αποστάσεις στις μαζικές μεταφορές

Δεν είναι απορίας άξιο ότι στην αρχή της πανδημίας η κίνηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς περιορίστηκε δραματικά. Κι ενώ ολοένα ο κόσμος επιστρέφει στα ΜΜΜ— με τις οδηγίες γι’ αυτά να έχουν αυξηθεί στα Maps κατά 50% σε σχέση με πέρυσι στην Αμερική — το θέμα της ασφάλειας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα. Για να μας βοηθήσουν να κινούμαστε με ασφάλεια, τα Google Maps επεκτείνουν τις προβλέψεις συνωστισμού σε πάνω από 10.000 εταιρείες μαζικών μεταφορών σε 100 χώρες, ώστε να γνωρίζουμε αν στη γραμμή μας θα υπάρχουν πολλές κενές θέσεις, αν θα είναι γεμάτα τα οχήματα/ συρμοί ή τι άλλο θα ισχύει. Με αυτή την πληροφορία μπορούμε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να επιβιβαστούμε αμέσως ή να περιμένουμε το επόμενο λεωφορείο/ τρένο καθώς, ανεξάρτητα από την πανδημία, σε κανέναν δεν αρέσει να ταξιδεύει όρθιος και στριμωγμένος σαν σαρδέλα.

Οι προβλέψεις αυτές είναι εφικτές μέσω της ΑΙ (Τεχνητή Νοημοσύνη) της εταιρείας, της συμβολής ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα Google Maps και του ιστορικού των τάσεων σε διάφορες τοποθεσίες όλου του κόσμου, που προβλέπουν πιθανά επίπεδα συνωστισμού για διαδρομές μαζικών μεταφορών. Όλες αυτές οι προβλέψεις έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ιδιωτικότητα. Σύμφωνα με την Google, εφαρμόζεται παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία ανωνυμίας και διαφοροποιημένες τεχνικές προστασίας της ιδιωτικότητας στα δεδομένα του Ιστορικού Τοποθεσιών για να δασφαλιστεί ότι τα δεδομένα παραμένουν ασφαλή και ιδιωτικά.

Επίσης, στη Νέα Υόρκη και στο Σίδνεϋ η Google δοκιμάζει πιλοτικά τη δυνατότητα να παροχής ζωντανών πληροφοριών σχετικά με το συνωστισμό ακόμη και μέσα στα ίδια τα οχήματα/ συρμούς της μαζικής μεταφοράς.

Να είστε συγκεκριμένοι με το χρόνο σας

Έχοντας ζήσει την εμπειρία μας παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί άνθρωποι δήλωσαν ότι θέλουν να είναι πιο συγκεκριμένοι για το πώς ξοδεύουν το χρόνο τους. Η νέα καρτέλα Timeline Insights, η οποία είναι ορατή μόνο στους ίδιους τους χρήστες, μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε ακριβώς αυτό. Εάν είστε χρήστης Android και έχετε επιλέξει να ενεργοποιήσετε το Ιστορικό Τοποθεσιών, θα δείτε μια νέα καρτέλα στο Χρονολόγιο σας (απλώς πατήστε στη φωτογραφία του προφίλ σας και, στη συνέχεια, στο Χρονολόγιο σας για να τη βρείτε) που παρέχει τις μηνιαίες τάσεις σχετικά με τον τρόπο που ταξιδεύετε στον κόσμο. Θα δείτε ποιους τρόπους μεταφοράς έχετε χρησιμοποιήσει, καθώς και τη συνολική απόσταση και το χρόνο που έχετε διανύσει, οδηγώντας, πετώντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας. Μπορείτε επίσης να δείτε πόσο χρόνο ξοδεύετε σε διαφορετικά μέρη -καταστήματα, αεροδρόμια, εστιατόρια – και να καταλήξετε αμέσως σε όλα τα μέρη που επισκεφτήκατε.

Θυμηθείτε προηγούμενα ταξίδια και προγραμματίστε τα μελλοντικά όταν θα νιώθετε ασφαλείς

Εάν σας πιάνει νοσταλγία, αλλά δεν είστε ακόμη έτοιμοι να ταξιδέψετε, κατευθυνθείτε στην καρτέλα Ταξίδια στο Χρονολόγιο, που λειτουργεί πλέον ζωντανά για όλους όσοι έχουν Android. Χρησιμοποιήστε την για να ξαναζήσετε σημεία από προηγούμενες διακοπές, όπως σε ποια ξενοδοχεία μείνατε κατά τη διάρκεια εκείνου του επικού ταξιδιού στο Τόκιο ή ποια εστιατόρια επισκεφτήκατε σε μια απόδραση Σαββατοκύριακου. Είστε οργανωτικοί; Αντιγράψτε αυτά τα μέρη σε μια λίστα και μοιραστείτε τα με φίλους που χρειάζονται ταξιδιωτικές συμβουλές. Εάν θέλετε να επεξεργαστείτε τις πληροφορίες σας, μπορείτε εύκολα να διαχειριστείτε τα δεδομένα σας – μαζικά, σε σειρά ή με έλεγχο αυτόματης διαγραφής – απευθείας από το ιδιωτικό σας Χρονολόγιο.

Αφήστε πιο λεπτομερείς κριτικές

Όταν αφήνουμε μια κριτική για ένα εστιατόριο, θα δούμε μηνύματα που μας παρακινούν να μοιραστούμε χρήσιμες πληροφορίες, όπως το εύρος τιμών του, αν χρησιμοποιήσαμε τις υπηρεσίες του takeout ή delivery. Το καλύτερο είναι ότι μπορούμε να απαντήσουμε με μερικά μόνο γρήγορα «χτυπήματα». Η υπηρεσία αυτή είναι πλέον διαθέσιμη για όλα τα εστιατόρια στις ΗΠΑ, για Android και iOS, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες κατηγορίες και χώρες.

Η πλοήγηση σε αυτή τη συνεχώς μεταβαλλόμενη «κανονικότητα» θα χρειαστεί λίγη εξοικείωση, αλλά τα Google Maps είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να βρούμε τα «κατατόπια» μας. Δείτε μερικές ακόμη χρήσιμες συμβουλές – αν χρησιμοποιείτε τα Google Maps Google σε Android ή iOS:

  1. Βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες για την COVID-19: Αν σκέφτεστε να φύγετε από την πόλη σας, χρησιμοποιήστε το COVID layer στα Maps για να δείτε γρήγορα ποια είναι η τάση των κρουσμάτων στον προορισμό σας. Μπορείτε επίσης να μεταβείτε γρήγορα σε συνδέσμους επίσημων τοπικών πηγών για να μάθετε με μια ματιά αν ισχύουν συγκεκριμένες οδηγίες ή περιορισμοί εκεί όπου πηγαίνετε.
  2. Αποφύγετε τα πλήθη με ζωντανές πληροφορίες συνωστισμού: Πριν ξεκινήσετε, αναζητήστε τον προορισμό σας στα Google Maps και μετά κυλίστε την οθόνη για να δείτε πόσο κόσμο έχει συνήθως το συγκεκριμένο σημείο ή πόσο κόσμο έχει τη συγκεκριμένη στιγμή. Με την υπηρεσία αυτή θα ξέρετε αμέσως αν θα αντιμετωπίσετε μεγάλες ουρές ή μεγάλα πλήθη και να προσαρμόσετε ανάλογα τα σχέδιά σας.
  3. Κρατήστε θέση: Σήμερα, πολλά μέρη είναι επισκέψιμα μόνο με ραντεβού. Μπορείτε να κρατήσετε τη θέση σας προκαταβολικά, απευθείας από τα Google Maps. Απλώς, αναζητήστε τη συγκεκριμένη επιχείρηση, τσεκάρετε τη διαθεσιμότητα και κλείστε το ραντεβού! Αν χρειαστεί να κάνετε κάποια αλλαγή, ρυθμίστε τις επόμενες κρατήσεις σας με την καρτέλα Saved στην εφαρμογή των Maps.
  4. Μάθετε πριν πάτε: Τσεκάρετε το προφίλ διαφόρων τοπικών επιχειρήσεων στα Google Maps για να βρείτε πληροφορίες όπως ώρες λειτουργίας, τρέχοντα μέτρα προστασίας για την COVID-19, προτεινόμενα πιάτα, κριτικές κλπ.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits