Στη… στρατόσφαιρα των δισεκατομμυριούχων πέρασε ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας και σταρ των LA Lakers, ΛεΜπρόν Τζέιμς καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του Sportico τα έσοδα του ξεπερνούν πλέον το ένα δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, ο small forward και τέσσερις φορές πρωταθλητής του NBA έχει επίπεδα μισθού ως παίχτης που ανέρχεται στα 330 εκατ. δολάρια, ενώ συγκεντρώνει άλλα 700 εκατ. δολάρια από εξω-αθλητικές οικονομικές συμφωνίες, χορηγίες, διαφημίσεις, προϊόντα με το όνομα του κλπ. Στους εταιρικούς του συνεργάτες περιλαμβάνονται μάλιστα η Nike, η PepsiCo, η AT&T, η Walmart, η GMC, η Epic Games, η Beats, η Blaze Pizza και η Rimowa.

Οι μόνοι αθλητές στο παγκόσμιο στερέωμα που έχουν περάσει το όριο του ενός δισ. σε έσοδα είναι ο σταρ του γκολφ, Τάιγκερ Γουντς, ο μπόξερ Φλόιντ Μεϊγουέδερ, ο πρωταθλητής του τένις Ρότζερ Φέντερερ και οι «μάγοι» της στρογγυλής θεάς, Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, στα 36 του χρόνια, μετρά 17 τίτλους All-Star, 4 τίτλους MVP και τέσσερα πρωταθλήματα. Την περίοδο 2020-21, παίζοντας στους LA Lakers είχε κατά μέσο όρο 25 πόντους, 7,8 assist και 7,7 rebound. Στην all-time λίστα του NBA, με βάση τον αριθμό πόντων, έρχεται τρίτος με 35.367 πόντους σε 18 σεζόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι