Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές που έκλεισαν με άνοδο σήμερα Τρίτη, καθώς οι διεθνείς αγορές ζητούν κατεύθυνση ανάμεσα σε αντικρουόμενες καταστάσεις όπως είναι τα εταιρικά κέρδη, η εξάπλωση της πανδημίας, η προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να ρυθμίσει τον τεχνολογικό τομέα και η  ανησυχία για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 465,38 μονάδες. Ο κλάδος της ενέργειας έδωσε τα μεγαλύτερα κέρδη, καθώς ενισχύθηκε από τα θεαματικά αποτελέσματα της BP. Στον αντίποδα οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφηκαν στους κλάδους των εταιρειών ταξιδιού και αναψυχής, λόγω ανησυχίας για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Ο γερμανικός DAX υποχώρησε στις 15.555,08  μονάδες, καταγράφοντας οριακή πτώση 0,09 %, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε αύξηση κατά 0,72% στις 6.723,81 μονάδες και ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε  στις 7.105,72μονάδες, ανεβαίνοντας 0,34%. Στη περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε άνοδο κατά 0,02% στις 25.356,15 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις περισσότερες αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού, καθώς οι μετοχές κινεζικών εταιρειών που δραστηριοποιούναι στον διαδικτυακό τζόγο και είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χογκ Κονγκ κατέγραψαν πτώση, μετά το χαρακτηρισμό τους ως «όπιο » από τα κρατικά μέσα επικοινωνίας της Κίνας.

Στα εταιρικά νέα στην Ευρώπη, σήμερα ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου μεγάλες εταιρείες όπως BP, Standard Chartered, BMW και Societe Generale.

Ο ενεργειακός γίγαντας BP κατέγραψε κέρδη μεγαλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών για το β’ τρίμηνο του 2021, τα οποία ανήλθαν σε 2,80 δισ. δολάρια έναντι 2,6 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περίοδο του 2020 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν κέρδη στα 2,13 δισ. δολάρια. Οι μετοχές του κολοσσού πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 5,7%.

Η Societe Generale ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών για τα αποτελέσματα  και ανακοίνωσε καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου 1,44 δισ. ευρώ έναντι ζημιών ύψους 1,26 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με την Refinitiv, οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 704 εκατ. ευρώ για το ίδιο χρονικό διάστημα. Τα έσοδα αυξήθηκαν 18,2% στα 6,26 δισ. ευρώ. Οι μετοχές αυξήθηκαν κατά 5,6%.

Στο πεδίο των μάκρο σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στην ευρωζώνη, που κατέγραψαν σημαντική αύξηση τον Ιούνιο,  μία ακόμα ένδειξη ενίσχυσης των πληθωριστικών πιέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές