Αρνητικές τάσεις επικρατούν στην Wall Street στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης του μήνα, με τους κυριότερους δείκτες να βρίσκονται στο κόκκινο. Παρόλα αυτά ο Αύγουστος, θα είναι ακόμα ένας μήνας κερδών για το αμερικάνικο χρηματιστήριο, με τον S&P να κλείνει 7 μήνες σερί κερδών και υψηλών ιστορικών.

Ο S&P500  καταγράφει οριακές απώλειες της 0,15% και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,24%. Ο βιομηχανισμό Dow Jones χάνει 27,45 μονάδες ή 0,08% .

Η μετοχή της εταιρείας Zoom υποχωρεί κατά 16%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε μεν κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών αλλά έδειξαν επιβράδυνση στην ανάπτυξη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 3% τον Αύγουστο. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones και ο Nasdaq αυξήθηκαν 1,3% και 4%  αντίστοιχα. Τα χρηματιστηριακά κέρδη ήλθαν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου που έδειξαν ισχυρή ανάπτυξη για πωλήσεις και κέρδη.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην ανακοίνωση της μηνιαίας έκθεσης του υπουργείου Εργασίας για τις θέσεις εργασίας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones εκτιμούν ότι δημιουργήθηκαν 750.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,2%.

Οι τιμές των κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά 18,6% ετησίως τον Ιούνιο, από 16,8% αύξηση τον Μάιο, σύμφωνα με τον εθνικό δείκτη τιμών κατοικίας της S&P CoreLogic Case-Shiller. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ετήσιο κέρδος στην ιστορία του δείκτη που χρονολογείται από το 1987. Οι τιμές σε εθνικό επίπεδο είναι τώρα 41% υψηλότερες από την τελευταία τους κορύφωση κατά τη φούσκα των ακινήτων το 2006.

Στα οικονομικά νέα  ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 3% τον Αύγουστο στην ευρωζώνη, από 2,2% τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις της αγοράς, ενώ ο δομικός πληθωρισμός –που εξαιρεί την ενέργεια και τα τρόφιμα- αυξήθηκε κατά 1,6%, το υψηλότερο ποσοστό από το 2012. Στην Κίνα, ο μη παραγωγικός PMI μειώθηκε σε 47,5, σηματοδοτώντας συρρίκνωση για πρώτη φορά από τις αρχές του 2020.

Το δολάριο υποχωρεί στα χαμηλά των τελευταίων 3 εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές αναζητούν περισσότερα στοιχεία για το tapering. H ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται σε 1,18315 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street