Μητσοτάκης – ΔΕΘ – Ο λιγνίτης δεν είναι επιλογή σήμερα

Στο υπουργείο Ανάπτυξης έχει δημιουργηθεί δομή η οποία δρομολογεί όλο το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης, ανέφερε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου

Μητσοτάκης – ΔΕΘ – Ο λιγνίτης δεν είναι επιλογή σήμερα

Το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης είναι απολύτως απαραίτητο να εφαρμοστεί τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για οικονομικούς λόγους είναι το σχέδιο της απολιγνιτοποίησης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

«Είναι δεδομένο ότι το σχέδιο απολιγνιτοποίησης θα υλοποιηθεί και για περιβαλλοντικούς και για οικονομικούς λόγους. Είχαμε προβλέψει την πορεία των πραγμάτων. Ο λιγνίτης πια είναι πολύ ακριβός. Ο λιγνίτης δεν είναι επιλογή σήμερα. Είχαμε δίκιο όταν πήραμε αυτή την απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε, δε, ότι στο υπουργείο Ανάπτυξης έχει δημιουργηθεί δομή η οποία δρομολογεί όλο το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης.

«Η δήθεν φιλοπεριβαλλοντική Αριστερά τι θέλει; Να συνεχίσουμε να καίμε λιγνίτη; Δεν μπορούμε να λέμε όχι στο λιγνίτη και όχι στις ανεμογεννήτριες. Να συζητήσουμε πού θα μπουν», τόνισε.

Κάλεσε δε τους πάντες να δείξουν «περισσότερη σοβαρότητα».

«Καταλαβαίνω το άγχος των ανθρώπων στη Δυτική Μακεδονία, αλλά η πορεία της περιοχής θα είναι καλύτερη. Είμαστε σε δρόμο χωρίς επιστροφή», συμπλήρωσε.

OT Originals

Περισσότερα από Πολιτική

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο