Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, αφού τα αδύναμα οικονομικά δεδομένα από την Κίνα επανέφεραν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια ανάπτυξη επιβραδύνεται, την ώρα μάλιστα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επαναπροσδιόρισε μέρος των εργαλείων πολιτικής της.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,8% με τον κλάδο λιανικών πωλήσεων να υποχωρεί κατά 2%, ενώ του πετρελαίου και φυσικού αερίου σημείωσαν κέρδη 1%. Στο -0,25% βρέθηκε ο FTSE 100 στο Λονδίνο και στις 7.016 μονάδες, με τον DAX στη Φρανκφούρτη να χάνει 0,68% στις 15.616 μονάδες. Στο -1,04% βρέθηκε ο CAC 40 στο Παρίσι και στις 6.583 μονάδων.

Πέραν όμως των στοιχείων για την πορεία των μεγάλων οικονομιών παγκοσμίως, οι Ευρωπαίοι επενδυτές παρακολουθούν επίσης τις επερχόμενες γερμανικές ομοσπονδιακές εκλογές στις 26 Σεπτεμβρίου, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η αναμέτρηση είναι αμφίρροπη, καθώς αναζητείται ο διάδοχος της Άνγκελα Μέρκελ.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων εννέα ετών τον Αύγουστο, με τις τιμές καταναλωτή να αυξάνονται κατά 3,2% σε ετήσια βάση μετά από ετήσια αύξηση 2% τον Ιούλιο. Το μέγεθος της ανόδου ήταν το μεγαλύτερο από τότε που άρχισε η μέτρηση το 1997.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές