Χρηματιστήριο – Κοντά στα υψηλά ημέρας και στις 910 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

«Ιδια γεύση» και σήμερα στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά

Χρηματιστήριο – Κοντά στα υψηλά ημέρας και στις 910 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης

Πιστό στη συσσώρευση των τελευταίων ημερών έμεινε και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αντέδρασε μεν μετά τη χθεσινή πτώση, αλλά όχι σε τέτοιο εύρος που να παραπέμπει σε αλλαγή του επιπέδου.

Ο γενικός δείκτης αν και προσέγγισε τις 910 μονάδες, τελικά έκλεισε στις 909,16 μονάδες, καθώς τα κέρδη του διαμορφώθηκαν στο 0,56%, όπως και ο τζίρος στα 52,8 εκατ. ευρώ.

Και αυτή η εικόνα ήρθε σε μια συνεδρίαση που η αγορά είχε το +2,85% του ΟΠΑΠ, αλλά και τα σημαντικά κέρδη του 2,78% της Εθνικής και του 2,08% της Alpha Bank. Αλλά είχε και το -1,07% του δεικτοβαρούς ΟΤΕ, με τη ΔΕΗ να αναδιπλώνεται στο -0,39% στο τέλος, από το -1% που κινήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης.

Επιβεβαιώθηκε δηλαδή για ακόμη μία φορά η εναλλαγή των τίτλων στον «τροχό» της ανόδου και της πτώσης, με τους βραχυπρόθεσμους να έχουν αναλάβει την «αποστολή» της διακύμανσης χωρίς να διαρρήξουν το εύρος της συσσώρευσης.

Ξεκαθάρισμα τοπίου;

Η μέση εκτίμηση πάντως που κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην αγορά είναι ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου μεγάλο μέρος της αβεβαιότητας θα αρχίσει να αίρεται, καθώς θα έχει πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Federal Reserve, η οποία θα δώσει και έναν οδηγό για τις προθέσεις της, ενώ θα έχουν διεξαχθεί και οι γερμανικές εκλογές. Επίσης, θα έχει ξεκαθαρίσει και το τοπίο με την παράλλαξη Δέλτα του Covid 19, με τις αγορές να γνωρίζουν περισσότερα για το επόμενο διάστημα.

Εάν υποχωρήσει αυτή η διεθνής αβεβαιότητα, που ανακόπτει κάθε προσπάθεια ανάληψης ρίσκου και στη μικρή, περιφερειακή αγορά, σαν το ελληνική χρηματιστήριο, το ΧΑ προφανώς θα αρχίσει να αποτυπώνει τις εκτιμήσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη φέτος στην ελληνική οικονομία, όπως αυτές διατυπώνονται από τους ξένους αναλυτές, αλλά και από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο κ. Σταϊκούρας, σημείωσε, πως «η ελληνική κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εισηγήθηκε στον πρωθυπουργό έναν ρεαλιστικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης, 5,9%».

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, εκτός από τους πρωταγωνιστές, θετική ήταν και η συμβολή των Βιοχάλκο, Coca Cola, Jumbo, Titan, με τις Eurobank και Μυτιληναίο να μένουν στα μετόπισθεν σήμερα.

Αντίθετα, η Πειραιώς, δεν κατάφερε να ακολουθήσει το θετικό κλίμα των άλλων τραπεζών, κλείνοντας με αρνητικό πρόσημο, όπως και η ΕΛΧΑ να συνεχίσει τη θετική της πορεία.

OT Originals

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο