Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για υπαγωγή στο δεύτερο στάδιο της ρύθμισης ασφαλιστικών οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4611/2019. Η ανακοίνωση του e-ΕΦΚΑ αφορά στους οφειλέτες του Φορέα- ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που είχαν υποβάλει αίτημα για τον προσδιορισμό της οφειλής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα το Φορέα μέχρι 7/10/2019.

Επισημαίνεται ότι η προαναφερόμενη λήξη αφορά σε οφειλέτες των οποίων οι οφειλές έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η υποβολή της αίτησης στο ΚΕΑΟ (μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών) και η καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία υπαγωγής των οφειλετών στην ανωτέρω ευεργετική ρύθμιση εξελίσσεται ηλεκτρονικά σε δύο στάδια. Το πρώτο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος προσδιορισμού-επανυπολογισμού των οφειλών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που είχε αναρτηθεί στον ιστότοπο του Φορέα (www.efka.gov.gr), ενώ στο δεύτερο στάδιο προβλέπει την υποβολή αιτήματος ρύθμισης των οφειλών στον σύνδεσμο του ΚΕΑΟ στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ.

Διευκρινίζεται ότι για οφειλέτες των οποίων τα ληξιπρόθεσμα χρέη δεν έχουν διαβιβαστεί στο ΚΕΑΟ ή έχει διαβιβαστεί μέρος αυτών ή αυτά βρίσκονται σε στάδιο διόρθωσης από τον e-ΕΦΚΑ, δεν ισχύει η προαναφερόμενη λήξη προθεσμίας, αλλά οι εν λόγω οφειλέτες θα μπορούν να προβούν σε ρύθμιση μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ΚΕΑΟ μετά το πέρας της 30ης Σεπτεμβρίου 2021, αφού διαβιβαστούν οι εν λόγω οφειλές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax