Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ ανακοίνωσε το πρωί τη Πέμπτης ότι οι νομοθέτες έχουν καταλήξει σε συμφωνία για βραχυπρόθεσμη αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους, μετά από πολύωρες συζητήσεις με τον ηγέτη της μειοψηφίας Μιτς Μακ Κόνελ.

«Έχω καλά νέα», είπε ο Σούμερ από το βήμα της Γερουσίας. «Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για παράταση του ανώτατου ορίου χρέους έως τις αρχές Δεκεμβρίου και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό το συντομότερο σήμερα».

Η συμφωνία επιτρέπει στο όριο του εθνικού χρέους να αυξηθεί κατά 480 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το CNBC, ένα ποσό, το οποίο σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών θα του επιτρέψει να πληρώσει λογαριασμούς έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Η ανακοίνωση της συμφωνίας, ήρθε μία ημέρα μετά την πρόταση που υπέβαλε ο Μακ Κόνελ ώστε να αποφευχθεί η επικείμενη χρεοκοπία της κυβέρνησης και επακόλουθη οικονομική ύφεση. Η Γερουσία πιθανότατα θα ψηφίσει την πρόταση Schumer-McConnell αργότερα την Πέμπτη.

Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί διαφωνούσαν εδώ και εβδομάδες για το πώς να αυξήσουν ή να αναστείλουν το όριο δανεισμού των ΗΠΑ έως τις 18 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι η χώρα θα εξαντλήσει τα έκτακτα μέτρα της για να πληρώσει τους λογαριασμούς του έθνους.

Οι ΗΠΑ δεν αθέτησαν ποτέ το χρέος τους και οι περισσότεροι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε ύφεση και βίαιες μεταβολές στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας