Με μικρές μεταβολές αλλά σε ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι αμερικανικοί δείκτες, με τη Wall Street ουσιαστικά να τηρεί πλέον θετική στάση αναμονής ενόψει της συνεδρίασης της Federal Reserve αυτήν την εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 0,26% στις 35.913 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,18% στις 4.613 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 0,63% στις 15.595 μονάδες.

Στο επίκεντρο της αγοράς βρέθηκε και σήμερα η Tesla, η οποία έγινε η εταιρεία του 1 τρισ. δολαρίων την περασμένη εβδομάδα. Η μετοχή συνέχισε σήμερα με κέρδη 5%, καθώς το momentum παραμένει θετικό.

Οι μετοχές που συνδέονται με την οικονομική ανάκαμψη, όπως η Ford και η Occidental Petroleum, κινήθηκαν επίσης υψηλότερα. Η Ford κέρδισε 3% και η Occidental Petroleum σημείωσε άνοδο 3,5%.

Οι συμμετέχοντες στην αγορά προετοιμάζονται για άλλη μια εβδομάδα εταιρικών κερδών, μια σημαντική συνεδρίαση της Federal Reserve και την ανακοίνωση για τις θέσεις εργασίας του Οκτωβρίου. Πάντως μέχρι τώρα, περίπου οι μισές από τις εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει τριμηνιαία αποτελέσματα και πάνω από το 80% από αυτές ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν επίσης τη διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve την Τρίτη και την Τετάρτη. Η κεντρική τράπεζα αναμένεται ευρέως να ανακοινώσει ότι θα αρχίσει να μειώνει τις μηνιαίες αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων και θα τερματίσει πλήρως το πρόγραμμα μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Στα μάκρο της ημέρας, η μεταποιητική δραστηριότητα στις ΗΠΑ επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο καθώς ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 58,4 μονάδες, έναντι της αρχικής εκτίμησης στις 59,2 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street