Σταθερά πέριξ των 905 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές ναι μεν να κυριαρχούν, αλλά οι αγοραστές με τις επιλεκτικές τους παρεμβάσεις έχουν κρατήσει τον γενικό δείκτη στα τρέχοντα επίπεδα. Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες μόλις 0,04% στις 904,68 μονάδες, με τον τζίρο στα 27 εκατ. ευρώ.

Η αγορά, εκτός της αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ, η οποία όπως όλα δείχνουν βαίνει με βάση το θετικό σενάριο, λαμβάνει σημαντική στήριξη από την τελευταία ανάλυση της JP Morgan, καθώς προστέθηκε στους αναλυτές που διάκεινται θετικά στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Σύμφωνα με την JP Morgan, οι αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών υπονοούν ότι σε σημαντικό βαθμό η αισιοδοξία έχει ήδη τιμολογηθεί. Με μελλοντικό P/TBV στο 0,48, οι ελληνικές τράπεζες τελούν υπό διαπραγμάτευση με discount 40% από ανταγωνιστές με αντίστοιχο ROTE. Η έκθεση του οίκου αναφέρει ότι έχει επαναξιολογήσει ως ελκυστικές τις ελληνικές τράπεζες με βάση το ROTE.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Aegean και Μυτιληναίος σημειώνουν απώλειες της τάξεως του 1,5%, οι οποίες αντισταθμίζονται από τα άνω του 1% κέρδη σε Λάμδα, Jumbo, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή. Παρόλα αυτά, σε όλο το μήκος των εισηγμένων, οι 78 είναι σε αρνητικά εδάφη, έναντι 36 σε θετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες