Ήπια πτωτικά κινούνται οι αμερικανικοί δείκτες σήμερα, αναμένοντας τις αποφάσεις της Federal Reserve, καθώς εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσουν τη μεγάλη αλλαγή στη νομισματική πολιτική.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,26% στις 35.958 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,09% στις 4.626 μονάδες και ο Nasdaq Composite υποχωρεί κατά 0,06% στις 15.640 μονάδες.

Η Wall Street σαφώς επικεντρώνεται στην Federal Reserve, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή μείωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων σήμερα, στο τέλος της διήμερης συνεδρίασής της. Αναμένουν επίσης τα δείγματα για το πότε η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να αυξήσει τα επιτόκια.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ αναμένεται να τονίσει ότι η διαδικασία του σύσφιξης που είναι γνωστή ως tapering δεν θα ισοδυναμεί με αυστηροποίηση της πολιτικής. Οι traders τιμολογούν σε μια πιο επιθετική πορεία αυξήσεων των επιτοκίων από ό,τι έχει υποννοήσει η Fed, οπότε ο Πάουελ μπορεί να προσπαθήσει να υποβαθμίσει αυτές τις εκτιμήσεις. Εντούτοις, θα πρέπει επίσης να αποδείξει ότι δεν αγνοεί την άνοδο του πληθωρισμού που οδήγησε τις αυξήσεις των τιμών στο ταχύτερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

Σε επίπεδο τίτλων, η Lyft σημειώνει κέρδη 13%, μετά τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ στον αντίποδα, η Zillow χάνει πάνω από 15%, καθώς ανακοίνωσε ότι θα κλείσει σημαντικές μονάδες των δραστηριοτήτων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street