Περίπου 1,5 δισ. ευρώ άντλησε η γερμανική Lufthansa με τη σημερινή έκδοση εταιρικών ομολόγων για τρίτη φορά από τις αρχές της χρονιάς, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενισχύσει τη ρευστότητα της και να αποπληρώσει τα χρέη της.

Από τις δύο προηγούμενες εκδόσεις, το Φεβρουάριο και τον Ιούλιο, η γερμανική αεροπορική εταιρεία συγκέντρωσε περίπου 2,6 δισ. ευρώ, τα οποία δρομολόγησε για την αποπληρωμή των χρημάτων που είχε λάβει από τη γερμανική κυβέρνηση και τον αναπτυξιακό φορέα KfW, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία κατά τη διάρκεια της καθίζησης των πτήσεων στην πανδημία.

Σε δηλώσεις του, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Ρέμκο Στέενμπεργκεν σχολίασε πως οι ελκυστικοί όροι του ομολόγου προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επενδυτών με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση κονδυλίων που «θα ενδυναμώσουν τη ρευστότητα του Lufhansa Group και θα επιτρέψουν την αναχρηματοδότηση του χρέους της».

Η σημερινή έκδοση αφορούσε ένα διετές ομόλογο με επιτόκιο 1,625% ετησίως (ύψους 600 εκατ. ευρώ) και ένα ομόλογο 5,5 ετών με επιτόκιο 2,875% (ύψους 900 εκατ. ευρώ)

Ο γερμανικός αερομεταφορέας, μαζί με έτερους ανταγωνιστές του, όπως η British Airways και η Air France-KLM, προσβλέπει σε αυξημένα έσοδα από την ανάκαμψη του ταξιδιωτικού κλάδου διεθνώς και κυρίως από το άνοιγμα των αμερικανικών συνόρων από την περασμένη Δευτέρα, καθώς η πίτα των υπερατλαντικών πτήσεων θεωρείται από τις πλέον κερδοφόρες στον κλάδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή