Εάν κάποιος έχει μια καλή ιδέα για το πώς να τοποθετήσετε ένα εργοστάσιο πυρηνικής σχάσης στη σελήνη, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να το ακούσει.

Η NASA και το κορυφαίο ομοσπονδιακό εργαστήριο πυρηνικής έρευνας της χώρας υπέβαλαν την Παρασκευή ένα αίτημα για προτάσεις για ένα σύστημα ισχύος επιφανειακής σχάσης.

Η NASA συνεργάζεται με το Εθνικό Εργαστήριο του Αϊντάχο του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για να δημιουργήσει μια πηγή ενέργειας ανεξάρτητη από τον ήλιο για αποστολές στο φεγγάρι μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

«Η παροχή ενός αξιόπιστου συστήματος υψηλής ισχύος στο φεγγάρι είναι ένα ζωτικής σημασίας επόμενο βήμα στην ανθρώπινη εξερεύνηση του διαστήματος και η επίτευξή του είναι στο χέρι μας», δήλωσε ο Sebastian Corbisiero, επικεφαλής του έργου Fission Surface Power Project στο εργαστήριο.

Εάν επιτύχει στην υποστήριξη μιας διαρκούς ανθρώπινης παρουσίας στο φεγγάρι, ο επόμενος στόχος θα ήταν ο Άρης. Η NASA λέει ότι η επιφανειακή δύναμη σχάσης θα μπορούσε να παρέχει διαρκή, άφθονη ισχύ ανεξάρτητα από τις περιβαλλοντικές συνθήκες στο φεγγάρι ή τον Άρη.

Ο αντιδραστήρας θα κατασκευαστεί στη Γη και στη συνέχεια θα αποσταλεί στο φεγγάρι.

Τα υποβληθέντα σχέδια για το σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας επιφανειακής σχάσης θα πρέπει να περιλαμβάνουν πυρήνα αντιδραστήρα με καύσιμο ουράνιο, σύστημα μετατροπής της πυρηνικής ενέργειας σε χρησιμοποιήσιμη ενέργεια, σύστημα θερμικής διαχείρισης για να διατηρείται ο αντιδραστήρας δροσερό και σύστημα διανομής που να παρέχει τουλάχιστον 40 κιλοβάτ συνεχούς ρεύματος ηλεκτρική ενέργεια για 10 χρόνια στο σεληνιακό περιβάλλον.

Επιπλέον, όταν εκτοξεύεται από τη Γη στο φεγγάρι, θα πρέπει να χωράει μέσα σε έναν κύλινδρο διαμέτρου 12 ποδιών (4 μέτρων) μήκους 18 ποδιών (6 μέτρων). Δεν πρέπει να ζυγίζει περισσότερο από 13.200 λίβρες (6.000 κιλά).

Τα αιτήματα πρότασης αφορούν αρχικό σχεδιασμό συστήματος και πρέπει να υποβληθούν έως τις 19 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία