Η NASA δεν θα στείλει επανδρωμένη πτήση στη Σελήνη έως το 2025, καθυστερώντας κατά έναν χρόνο την προθεσμία που τέθηκε επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ, η οποία θεωρείτο γενικά «αδύνατο να τηρηθεί», γράφει  η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη τον διαχειριστή της υπηρεσίας.

Οχι πριν το 2025

«Υπολογίζουμε όχι νωρίτερα από το 2025 για το Artemis 3, το οποίο θα είναι το σκάφος για την προσσελήνωση ανθρώπων στην πρώτη επίδειξη συστήματος προσεδάφισης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη, που κέρδισε στον διαγωνισμό η «SpaceX», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ο διαχειριστής της NASA Μπιλ Νέλσον.

Ο Νέλσον διορίστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας. Η NASA σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1970.

Ο Μπάιντεν είχε συμφωνήσει να συνεχιστεί το αμερικανικό πρόγραμμα Αρτεμις, που ξεκίνησε επί προεδρίας Τραμπ για να στείλει αστροναύτες στη Σελήνη έως το 2024, το οποίο προοριζόταν να αποτελέσει προοίμιο για μια ακόμη πιο φιλόδοξη ανθρώπινη προσγείωση στον Αρη μελλοντικά.

Επίλυση νομικής διαμάχης

Η NASA περίμενε την επίλυση νομικής διαμάχης μεταξύ της SpaceX και της Blue Origin σχετικά με την ανάπτυξη συστήματος προσεδάφισης ανθρώπων στη Σελήνη για να ανακοινώσει νέο χρονοδιάγραμμα.

«Χάσαμε σχεδόν επτά μήνες σε δικαστικές διαμάχες και αυτό πιθανότατα ανέβαλε την προσσελήνωση ανθρώπων για το 2025 το νωρίτερο», είπε ο Μπιλ Νέλσον σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες