
Αίτηση επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η Yoleni’s Hellas Μονοπρόσωπη Εταιρία Περιορισμένης Ευθύνης Διαδικτυακού και Γενικού Εμπορίου Τροφίμων και Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.
Η αίτηση, που φέρει την έγκριση του 64,2% των πιστωτών της εταιρείας, κατατέθηκε στις 19 Νοεμβρίου και έχει οριστεί να συζητηθεί στις 12 Ιανουαρίου 2022.
Η εταιρεία, που ξεκίνησε το 2013 ως ηλεκτρονικό delicatessen 2.000 και πλέον ελληνικών προϊόντων από 180 μικρούς Έλληνες παραγωγούς, είχε καταθέσει τον Σεπτέμβριο του 2020 Πρωτοδικείο Αθηνών την Αίτηση Λήψης Προληπτικών Μέτρων (κατ’ άρθρο 106 α’ παρ. 6 του Ν. 3588/2007).
Οι πληγές της πανδημίας
Πανδημία, lockdown και αλλαγή του μοντέλου της συμπεριφοράς των καταναλωτών ήταν οι λόγοι που συνέβαλλαν στη μεγέθυνση των προβλημάτων της Yoleni’s, η οποία βραβεύθηκε το 2015 με το «Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας» λαμβάνοντας μάλιστα 1 εκατ. ευρώ χρηματοδότηση.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις της Yoleni’s για την προηγούμενη χρήση, τον Μάρτιο του 2020 και λαμβάνοντας υπόψιν τα υγειονομικά μέτρα, η εταιρεία προέβη σε κλείσιμο των δραστηριοτήτων της που αφορούσε στις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τον 3ο και 4ο όροφο, καθώς και στα δύο εστιατόρια της (Ισόγειο και 1ος όροφος).
Ταυτόχρονα, προέβη σε μαζικές ακυρώσεις όσον αφορά τις γαστρονομικές εμπειρίες, για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου.
Για την ίδια χρονική περίοδο η εταιρεία προέβη και σε ακυρώσεις των κρατήσεων των καταλυμάτων σύντομης διαμονής που στεγάζονται στον 5ο, 6ο και 7ο όροφο, καθώς και σε επιστροφή των προκαταβολών που είχε ήδη λάβει.
«Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η άρση των μέτρων έχει αλλάξει το μοντέλο συμπεριφοράς του καταναλωτή, αφού οι περισσότερες εταιρείες άλλαξαν τον τρόπο λειτουργίας τους, μειώνοντας έτσι τον προσδοκώμενο όγκο παραγγελιών και επισκεψιμότητας, έχοντας ως αποτέλεσμα να λειτουργεί το εστιατόριο στο Ισόγειο, εξυπηρετώντας παραγγελίες για delivery και takeout, καθώς και εστίασης, βάση των νέων κανόνων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί ότι το κατάστημα της Yoleni’s, στη Σόλωνος, δεν διαθέτει εξωτερικούς χώρους, ενώ δεν πρόλαβε να εκμεταλλευθεί, λόγω πανδημίας, τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που δημιούργησε πριν δύο χρόνια.
Πάντως, τα προβλήματα για τη Yoleni’s δεν οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στον κορωνοϊό και στα περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, καθώς και στις προηγούμενες οικονομικές χρήσεις εμφάνιζε συσσωρευμένες ζημίες.
Μεγάλη υποχώρηση του τζίρου
Ο κύκλος εργασιών της Yoleni’s το 2020 υποχώρησε στις 657,5 χιλ. ευρώ έναντι 1,51 εκατ. ευρώ το 2019. Σε επίπεδο κερδοφορίας το πρόσημο παρέμεινε αρνητικό, ωστόσο καταγράφηκε περιορισμός των καθαρών ζημιών κατά 22,6% στις 516,9 χιλ. ευρώ.
Για την προηγούμενη οικονομική χρήση, οι σωρευμένες ζημίες της εταιρείας ανέρχονται στο ποσό των 3.738.958,53 ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς ανέρχονται στο ποσό 513.509,99 ευρώ.
Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας ανέρχεται σε 3.325.220,39 ευρώ, εκ των οποίων οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις φθάνουν στο ποσό 1.615.319,50 ευρώ, ενώ το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων φθάνει σε 1.709.900,89 ευρώ.
Να σημειωθεί τέλος ότι η εταιρεία, που το 2018 είχε φτάσει και στις ΗΠΑ μέσω franchise, δεν έχει δανεισμό.


Latest News

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος

Τι έδειξε το «πασχαλινό» ταμείο των σούπερ μάρκετ – Από ποιο προϊόν έχασαν 4-5 εκατ. ευρώ
Πηγές της αγοράς των σούπερ μάρκετ μιλώντας προς τον ΟΤ, αναφέρουν ότι η πασχαλινή αγορά κινήθηκε μέτρια φέτος

Πώς οι τράπεζες θωρακίζουν την κερδοφορίας τους - Στη μάχη οι ομολογιακές εκδόσεις
Οι πιέσεις που ασκούν στις τράπεζες οι μειώσεις των επιτοκίων - Η εκδοτική δραστηριότητα θα συνεχισθεί και φέτος με αμείωτη ένταση

Δωδώνη: Νέο εργοστάσιο στα Ιωάννινα και επενδύσεις έως 200 εκατ. από τους αδελφούς Σαράντη
Τι λέει στον ΟΤ ο Δημήτρης Σαράντης για την εξαγορά της Δωδώνης και τα σχέδια για την επόμενη μέρα της εταιρείας

Η Pink Woman μιλάει... ιταλικά - Η εξωστρέφεια και ο τζίρος ρεκόρ
Στην Ιταλία συνεχίζεται η ανάπτυξη του brand Pink Woman - Πώς αποδίδει το επιχειρηματικό μοντέλο επί ελληνικού εδάφους