Η Lamda Development προχώρησε στην ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο του 2021, σύμφωνα με τα οποία τα ενοποιημένα καθαρά αποτελέσματα, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε κέρδη 209,6 εκ. ευρώ έναντι ζημίας 19,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2020.

Σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA, προ αποτιμήσεων του επενδυτικού χαρτοφυλακίου, ανήλθαν σε 28,6 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 10% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020. Η εν λόγω αύξηση προέκυψε λόγω της σημαντικής αύξησης της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA των Εμπορικών Κέντρων κατά τη διάρκεια του γ’ τριμήνου και επιπλέον λόγω της θετικής επίπτωσης από την πλήρη ενοποίηση της Μαρίνας Φλοίσβου.

Τα κέρδη EBITDA των Εμπορικών Κέντρων The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos στο εννεάμηνο 2021 ανήλθαν σε 31,2εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας οριακή μείωση 2% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020. Οι λόγοι της συγκεκριμένης οριακής μείωσης είναι προφανώς το γεγονός της αναστολής λειτουργίας των Εμπορικών Κέντρων για το μεγαλύτερο διάστημα της περιόδου και επιπλέον λόγω της νομοθετικά προβλεπόμενης μείωσης στα μισθώματα των καταστηματαρχών/μισθωτών.

Τα κέρδη EBITDA των Εμπορικών Κέντρων το γ’ τρίμηνο 2021 ανήλθαν σε 15,2 εκ. ευρώ, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 23% έναντι της αντίστοιχης περιόδου το 2020.

Η Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) της εταιρείας την 30.09.2021 ανήλθε σε 1.380 εκ. ευρώ (δηλαδή 7,81 ευρώ ανά μετοχή), αυξημένη κατά 25% έναντι της 31.12.2020. Υπενθυμίζεται ότι στην Καθαρή Αξία Ενεργητικού (NAV) έχει ήδη ενσωματωθεί από την 30.06.2021 η θετική επίπτωση ποσού 306 εκ. ευρώ που προέκυψε από την επανεκτίμηση της αξίας των Επενδυτικών Ακινήτων της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

Διαβάστε επίσης: Στο Ελληνικό το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα

Οι εξελίξεις σχετικά με το έργο του Ελληνικού

Η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει πληθώρα πρόδρομων/προπαρασκευαστικών εργασιών σε σχέση με το έργο του Ελληνικού. Αυτό αποτυπώνεται στην αύξηση των εξόδων στο εννεάμηνο 2021 (20 εκ. ευρώ έναντι 5,6 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο το 2020).

Αναφορικά με τις εργασίες κατεδάφισης συγκεκριμένων κτισμάτων, η πρώτη φάση των εργασιών έχει ήδη ολοκληρωθεί από το Σεπτέμβριο 2020 (αφορά 30% του συνολικού όγκου κτιρίων προς κατεδάφιση). Η δεύτερη φάση έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2021 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο 2022 (αφορά 50% του συνολικού όγκου κτιρίων προς κατεδάφιση).

Οι μελέτες για την κύρια φάση κατασκευής των υποδομών έχουν ολοκληρωθεί στο σύνολο τους προ της ολοκλήρωσης της Μεταβίβασης των Μετοχών (25.06.2021). Ο διαγωνισμός για έργα υποδομών ύψους 250 εκ. ευρώ προκηρύχθηκε τον Ιούλιο 2021 και οι καταθέσεις των σχετικών προσφορών αναμένονται μέσα στο Δεκέμβριο 2021. Οι μελέτες για το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Τέλος, οι πρόδρομες εργασίες που αφορούν την ανάπλαση και τη διαμόρφωση της παραλίας έχουν ήδη ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Κρατήσεις κατοικιών – διαμερισμάτων στο Ελληνικό

Αναφορικά με τις κρατήσεις κατοικιών–διαμερισμάτων για τη μελλοντική απόκτηση διαμερισμάτων επί του Πύργου Κατοικιών της Μαρίνας αλλά και των Παραλιακών Βιλών, τα δυνητικά μελλοντικά έσοδα που αντιστοιχούν στις κατατεθειμένες προκαταβολές πελατών μέχρι στιγμής ξεπερνούν κατά πολύ τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας.

Για τα διαμερίσματα του Πύργου Κατοικιών της Μαρίνας, έχουν ήδη κατατεθεί προκαταβολές πελατών για το 77% της πωλούμενης επιφάνειας (αντιστοιχεί σε περίπου 30 χιλ. τ.μ.), οι οποίες αντιστοιχούν σε δυνητικά μελλοντικά έσοδα ύψους 348 εκ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Για τις Βίλες, έχουν κατατεθεί προκαταβολές πελατών και για τις 27, με τα αντίστοιχα δυνητικά μελλοντικά έσοδα από την πώληση των οικοπέδων να υπολογίζονται σε 188 εκ. ευρώ, με την ολοκλήρωση των αντίστοιχων αγοραπωλησιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις