Κατέβασαν ταχύτητα σήμερα οι επιμέρους δείκτες της Wall Street, μετά τη δυναμική ανάκαμψη του προηγούμενου διημέρου. Ωστόσο το κλίμα παραμένει θετικό, αισθητά βελτιωμένο μετά τα αισιόδοξα μηνύματα για την αντίδραση των εμβολίων στην παραλλαγή Όμικρον.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones βρίσκεται στις 35.687 μονάδες μειωμένος κατά 0,09%, ο S&P 500 χάνει 0,02% στις 4.685 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται στις 15.707 μονάδες με μικρή άνοδο ύψους 0,12%. Χθες ο Nasdaq πρωτοστάτησε στο ράλι, με άνοδο άνω του 3%, καταγράφοντας την καλύτερη συνεδρίαση του από τον Μάρτιο. Την καλύτερη συνεδρίαση του από το Μάρτιο κατέγραψε και ο S&P 500.

Πιο μετριοπαθής ρυθμός και στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς να ανεβαίνει ελαφρά στο 1,506%, μετά το άλμα που κατέγραψε χθες, ενώ στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο χάνει έδαφος με την ισοτιμία με το ευρώ να βρίσκεται στο 1,132.

Παρά το γεγονός πως οι επενδυτές παραμένουν σε ένταση περιμένοντας να διαπιστώσουν τον όποιο αντίκτυπο της παραλλαγής Όμικρον στην πορεία των οικονομιών, τα τελευταία στοιχεία είναι σαφώς ενθαρρυντικά. Μάλιστα σήμερα η Pfizer ανακοίνωσε τα στοιχεία της προκαταρκτικής της μελέτης για την αντίδραση του εμβολίου της στην Όμικρον, σύμφωνα με τα οποία δύο δόσεις διασφαλίζουν μειωμένη προστασία, όμως τρεις δόσεις εξουδετερώνουν τη δράση της νέας παραλλαγής.

«Σίγουρα είχαμε κάποια στοιχεία που μας φόβισαν την περασμένη εβδομάδα, την ανάδειξη της Όμικρον και την μεταστροφή της Fed, που είναι πιθανόν να επιταχύνει το tapering. Όμως, στην τελική ανάλυση το βασικό είναι πως η οικονομία παραμένει ισχυρή» σχολίασε η Έμιλι Ρόλαντ της John Hancock Investment Management.

Με τους χειρότερους φόβους των αγορών να καταλαγιάζουν την ανιούσα έχει πάρει και πάλι η τιμή του πετρελαίου. Το brent ανεβαίνει σήμερα ελαφρά στα 75,51 δολάρια το βαρέλι και το αμερικανικό αργό βρίσκεται στα 72,12 δολάρια, με αύξηση 0,10%. Ο χρυσός, αυτή την ώρα κινείται πτωτικά κατά 0,10% στα 1.782 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street