Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φιλάθλους της ομάδας, ο διευθύνων σύμβουλος της Ίντερ, είπε ότι ο Κινέζος ιδιοκτήτης του συλλόγου παραμένει προσηλωμένος στην πρωταθλήτρια Ιταλίας μετά από αναχρηματοδότηση χρέους 415 εκατ. ευρώ.

Ο Αλεσάντρο Αντονέλο, δήλωσε στους Financial Times ότι η Suning, ο κινεζικός όμιλος λιανικής που ελέγχει την Inter από το 2016, είναι ανοιχτός στην εξασφάλιση νέων οικονομικών και εμπορικών εταίρων και θα εξετάσει την πώληση ενός μειοψηφικού πακέτου.

«Όχι, όχι, όχι», είπε ο Αντονέλο σε συνέντευξή του όταν ρωτήθηκε εάν η Suning διερευνούσε μια οριστική πώληση. «Ο μέτοχος [Suning] έχει δεσμευτεί για μακροπρόθεσμη επένδυση στον σύλλογο».

Η Ίντερ αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές ότι το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας, το κρατικό ταμείο 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόκειται να εξαγοράσει τον σύλλογο.

Η Suning βρίσκεται και η ίδια υπό οικονομική πίεση καθώς παλεύει με ασθενέστερες πωλήσεις στα φυσικά της καταστήματα, μεγάλες απώλειες επενδύσεων και 1,2 δισ. δολάρια σε ομόλογα που λήγουν φέτος. Η Alibaba και η κινεζική τοπική κυβέρνηση υποστήριξαν ένα πρόγραμμα διάσωσης 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εταιρεία πέρυσι.

Σύμφωνα με τους FT, ο λιανοπωλητής εξασφάλισε επίσης ένα δάνειο 275 εκατομμυρίων δολαρίων από την Oaktree Capital για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της Ίντερ.

Ο Αντονέλο πρόσθεσε ωστόσο, ότι απαιτούνται περισσότερες επενδύσεις για να μπορέσουν οι ευρωπαϊκοί σύλογοι να καλύψουν τη διαφορά με την αγγλική Premier League.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, τα μέσα έσοδα σε συλλόγους κορυφαίας κατηγορίας μειώθηκαν κατά 10,4% στα 20,6 δισ. ευρώ το οικονομικό έτος 2020, σύμφωνα με την ΟΥΕΦΑ, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενώ τα έσοδα των ομάδων της Serie A μειώθηκαν κατά 21 τοις εκατό σε κάτι περισσότερο από 2,0 δισ. ευρώ.

Οι συνομιλίες πέρυσι μεταξύ της Serie A και εξωτερικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών ιδιωτικών μετοχών CVC Capital Partners και Advent International και του ιταλικού επενδυτικού ομίλου Fondo FSI, δεν κατέληξαν κάποια συμφωνία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι